Trump: Herkesin ne kadar korkunç adam dediği Erdoğan’la iyi anlaşıyorum

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 8:12 am - Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 12:51 pm

ABD, ‘Watergate skandalı’ haberiyle Başkan Nixon’ın istifasına yol açan ünlü gazeteci Bob Woodward’un ‘Rage-Öfke’ adlı yeni kitabında Başkan Trump’ın ‘korona virüsü ve otokratik liderler olarak tanımladığı aralarında Erdoğan’ın da bulunduğu liderler hakkındaki sözleriyle çalkalanıyor.

Başkan Trump’ın izniyle politzer ödüllü gazeteci Woodward ‘Rage- Öfke’ isimli kitabı için yaptığı mülakatın ses kayıtlarını yayınladı.

NBC Televizyonu ünlü gazeteciyle yaptığı uzun söyleşide, Trump’ın Erdoğan’la ilgili sözlerinin bulunduğu ses kaydı da bulunuyor.

 

Trump, yabancı liderlerle ilişkileri konusundaki soruyu, ‘Ne kadar katı ve kötü iseler -( tougher and meaner) , onlarla daha iyi geçiniyorum’ diye yanıtlıyor ve Erdoğan’ın bu liderlerden biri olduğunu söylüyor.

Bu durumu ilginç olarak niteleyen Trump, Woodward’a, gülerek ‘Bob bunun nedenini belki sen bana izah edebilirsin’ diyor.

Woodward kitabında Trump’ın ‘otokratik liderlere’ karşı uzlaşmacı tavrı konusunda sık sık eleştiri aldığını yazıyor, Trump’ın ,’ Herkes ‘Ne kadar korkunç bir adam-(What a horrible guy) ’bunu yapmamalısın’ diyor ama Erdoğan’la çok iyi anlaşıyorum.’ şeklindeki sözlerini aktarıyor.

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanısıra , Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile olan ilişkilerini de değerlendiriyor.

Kitapla ilgili bölümler ABD televizyonları ve gazetelerde de geniş biçimde yer aldı. Trump kitap hakkındaki görüşlerini soran gazetecilere ‘ bir gecede okuduğunu ve sıkıcı bulduğunu’ söyledi.

2018 yılında Trump hakkındaki ‘Fear-Korku’ adlı kitabı yazan Woodward’un birçok kez Trump’la görüştüğü bildirildi.