TRT’de seçim öncesi ‘kozmik oda’ kuruldu iddiası

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 12:34 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 12:40 pm

TRT‘de seçim öncesi seçim sonuçlarını manipüle etmek amacıyla ‘kozmik oda’ kurulduğu iddia edildi. RTÜK üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser iddialarının ardından TRT Genel Müdürü’nden randevu talep etti.

TRT’de seçim öncesi seçim sonuçlarını manipüle etmek amacıyla ‘kozmik oda’ kurulduğu iddia edilirken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser iddialar sonrası TRT Genel Müdürü’nden randevu talep etti. Taşçı, “Yayınlarda manipülasyona asla izin vermeyeceğiz! Başka iddialar da var araştırıyorum, detayları yarın paylaşacağım” ifadelerine yer verdi.

RTÜK’ten ‘seçim yayınları’ uyarısı: En ağır yaptırımlar uygulanacak

‘ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Taşcı, konuya ilişkin bugün sosyal medya hesabı Twitter’den şu paylaşımı yaptı:

“Seçim günü TRT ekranlarına ‘kozmik odalarda’ oluşturulmuş ‘paralel verilerin’ yansıtılarak, sonuçların manipüle edileceği iddialarına ilişkin Sayın Zahid Sobacı’ya yasal sorumluluklarını bir kez daha anımsatıyorum. Yayınlarda manipülasyona asla izin vermeyeceğiz! 85 milyon yurttaşın vergileriyle yayın yapan TRT’nin hiçbir vatandaşın aklında kuşkuya yer bırakmayacak şekilde kamuoyunun bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Tuncay Keser’le birlikte Sayın Zahid Sobacı’dan randevu talep ettik. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’ya konuyu ilişkin uyarıları yazılı olarak da gönderdik, konuşmak için randevu talebimize dönüş bekliyoruz. Kimi sorular var ki ancak muhatabı yanıtlayabilir, aydınlatabilir. Başka iddialar da var araştırıyorum, detayları yarın paylaşacağım.”

Diyanet TRT’de çocuk kanalı kurdu

‘EN UFAK ŞÜPHE BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE YANITLANMALI’

Randevuya yanıt beklediklerini belirten RTÜK Üyesi Keser, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Seçim süreci ile ilgili özellikle kamu kaynakları kullanan haber kurumlarına büyük sorumluluk düşüyor. TRT’nin seçim gecesi yayınlarına ilişkin gündeme gelen “kozmik oda”, “paralel veri” gibi iddiaların, en ufak şüpheye yer bırakmayacak şekilde yanıtlanması zorunludur. RTÜK Üyesi @ilhantasci ile birlikte, 85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT yönetimine randevu talebimizi ilettik, Sayın @zahidsobaci ’dan yanıt bekliyoruz. Seçim dönemi yayınlarına ilişkin tutumu nedeniyle ciddi bir güven kaybı yaşayan TRT’nin iddialar karşısında da sessiz kalması, güven krizini derinleştirecektir. TRT’nin daha fazla güven kaybı yaşamaması için soruların şeffaf bir şekilde yanıtlanması gereklidir.”

Kılıçdaroğlu TRT’yi TRT’de eleştirdi! “Gerçekleri halktan gizliyor”