Trans bisikletçinin kadınlar kategorisi şampiyonluğuna katılması engellendi

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 1:47 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 1:47 pm

Transseksüel bisikletçi Emily Bridges’in, Britanya Ulusal Omnium Şampiyonası’nda kadınlar dalında yarışmak için yaptığı başvuru reddedildi.

Emily Bridges’in Britanya Ulusal Omnium Şampiyonası’nda kadınlar dalında yarışmasına katılmak için yaptığı başvuru reddedildi. Emily Bridges’i destekleyen yönetim kurulundan yapılan açıklamada, “British Cycling’de, trans kişilerin bir ev bulabilmeleri, hoş karşılandıklarını ve dahil olduklarını hissetmeleri ve sporumuza kutlanmaları gerektiğine inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamı ise “Union Cycliste Internationale tarafından, mevcut yönergeleri uyarınca Emily’nin bu etkinliğe katılmaya uygun olmadığı konusunda bilgilendirildik” şeklinde devam etti.

British Cyling tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bu hafta sonu Emily’nin katılımıyla ilgili olarak UCI ile yakın görüşmelerde bulunduk ve ayrıca Emily ve ailesiyle geçişi ve seçkin yarışmalara katılımı konusunda da yakın temas halindeydik. UCI’nin Emily’nin katılımıyla ilgili kararını onaylıyoruz, ancak bugünkü kararla ilgili hayal kırıklığını tamamen kabul ediyoruz.”

Bisikletçi Emily Bridges’in yarışmasına izin veren ilk karar, trans sporcuların diğer rakiplerine göre bir avantajı olabileceğini iddia eden eleştirmenlerle büyük tartışmalara neden oldu ve British Cycling, konuyu çevreleyen tüm sporlarda netlik çağrısında bulundu.

İngiliz milletvekili, tecavüze uğradığını ve trans olduğunu açıklandı