TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Maçoğlu’nun Kadıköy adaylığı kendi kişisel tercihiydi

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 11:05 pm - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 11:08 pm

Haber: Cemre Durmuş

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Mehmet Fatih Maçoğlu’nun Kadıköy’den aday olmasının kendi tercihi olduğunu söyledi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan TELE1’de Söz Bizde programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

TKP İstanbul Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun Kadıköy’de aday gösterilmesinin sorulması üzerine konuşan Okuyan, ”Birileri zorla Maçoğlu’nu getirmedi. Sayın Maçoğlu’nun Kadıköy adaylığı konusunda TKP yönetiminin tercihi değildi. Maçoğlu’nun kendisini bir özel tercihi oldu. Biz gündem olunca sağlıklı sonuçları olacağını düşündük. Biz onu özellikle Kadıköy için aday yapmadık. Kendisinin kişisel tercihiydi” ifadelerini kullandı.

MAÇOĞLU ”CHP İLE ARAMIZDA BÜYÜK BİR FARK GÖRÜNMÜYOR” DEMİŞTİ

TELE1 ekranlarında Ümit Zileli’nin programına katılan Maçoğlu, Kadıköy’de yapılan araştırmalarda bütün partilerin oy kaybettiğini gördüklerini belirterek kendileriyle CHP arasında büyük bir fark görünmediğini savunmuştu.

Maçoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şimdiye kadar bütün partiler kaybediyor. Mesela diyelim ki CHP 72-73, 70 civarında ortalama. 70’den bir kere 40’ın altına düştü. Büyük bir bölümünü biz aldık. AKP 19 almış. Geçen dönem bir kadın arkadaş girmiş. Kadın arkadaş da Kadıköy’de biraz sevildiğinden dolayı 16 iken 19 almış. Şu anda 14-13 civarına düştü. İYİ Parti geçen dönemde Emre Kınay girdi. Biraz da toplumda sevilen birisi, sanatçı, güzel insan. Ona giden oylarda da düşüş var. Biz de -tabii kendi yapmış olduğumuz bir anket yok ama araştırma var- 32-33’ten aşağı hiç düşmedik. Aramızda büyük bir fark görünmüyor.”

Maçoğlu oran vererek CHP ile aralarındaki farkı açıkladı

Kemal Okuyan’dan ‘Maçoğlu’ eleştirilerine yanıt: Devrimi Bağdat Caddesi’nden yapmak gibi bir niyetimiz yok

Kaynak: HABER MERKEZİ