TİP’in zam protestosuna müdahale! Gözaltına alınan 20 kişi serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 9:33 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 1:51 am

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, son dönemde yapılan zamları İstanbul ve Ankara’da protesto etti. Ankara’da gerçekleştirilen protestoya polis müdahale etti. TİP’ten yapılan açıklamaya göre, en az 20 partili gözaltına alındı. Gözaltına alınan TİP’liler daha sonra serbest bırakıldı.

Son dönemde vergilerde ve harçlarda yapılan zamlara karşı TİP üyeleri bugün İstanbul ve Ankara’da eylem yaptı.

“Saray harcıyor, halk ödüyor” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “Zamlar geri alınsın”, “Tasarruf diyenler saraylarda yaşıyor” ve “Saray sefa sürüyor, halk cefa çekiyor” yazılı dövizler taşındı. Eylemde ayrıca, “Her yer hırsızlık, her yer yolsuzluk”, “Gün gelecek, devran dönecek, hırsızlar halka hesap verecek” ve “Saray düzeni, yolsuzluk düzeni” sloganları atıldı.

“MAAŞLARA YAPILAN ARTIŞLAR ELİMİZE GEÇMEDEN BUHARLAŞTI”

Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek, seçimler bittikten sonra iğneden ipliğe, tuvalet kâğıdından ekmeğe zam geldiğine dikkat çekti. Akyürek, şunları söyledi:

“Maaşlara yapılan artışlar daha elimize geçmeden buharlaştı. Her yeni güne daha da yoksullaşarak başlıyoruz. En temel yaşamsal ihtiyaç malzemeleri; gıda ve hijyen ürünleri dahi bizler için lüks hâline geldi. Büyük sermaye gruplarına sürekli vergi afları, kıyak ihaleler sağlanırken akaryakıt istasyonları vergi dairesine, cep telefonları dört farklı vergi kalemiyle mobil vergi dairesine çevrildi. Kullanmadığımız havalimanlarının, köprülerin, yolların vergileri her gün cebimizden çıkmaya devam ediyor. Asgari ücrete dahi vergi uygulayan sistem yüzünden çocuklarımız sağlıklı beslenemiyor, bizlere şükretme fetvaları verilirken bir avuç asalak zenginliğine zenginlik katmaya devam ediyor. Geldiğimiz noktada çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını sağlamak imkânsız hâle gelmiştir.

İzmir’de suya zam!

“HER SABAH DAHA DA YOKSULLAŞTIĞIMIZ BİR ÜLKEYE UYANMAKTAYIZ”

Üniversite öğrencisi kardeşlerimiz yarı zamanlı öğrenci, tam zamanlı çalışan olarak hayatlarının en güzel günlerini köle gibi yaşamak zorunda bırakılmıştır. Emekli maaşları bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının yarısına düşmüştür. Ülkemiz, dünya çalışma saatleri ortalamasında en üst sıralarda yer alıp emek sömürüsünde rekorlar kırarken gelir adaletsizliği ise değil her geçen gün, her saat başı artmakta, bizler her sabah daha da yoksullaştığımız bir ülkeye uyanmaktayız. Unutmamalıyız ki ülkemizi emeğiyle var edenler bizleriz.

TİP’ten Meclis’te Can Atalay eylemi! “Genel Kurul sonrası Meclisi terk etmiyoruz”

“ÖRGÜTLÜ MİLYONLAR OLARAK HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Zam furyasına, iş yerinde yaşadığımız sıkıntılara, işsizliğe, geleceksizliğe karşı bir araya gelmek zorundayız, onlar bir avuç ama örgütlü biz de milyonlar olarak emeğimize ve haklarımıza sahip çıkmalıyız. İnsanca bir yaşam, bir arada vereceğimiz mücadele ile mümkün ve kaçınılmaz olacaktır. Türkiye İşçi Partisi, yani emeğiyle geçinenlerin partisi, senin partin üzerimizden kene gibi semiren asalak sürüsüyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor ve edecek gel bu mücadeleyi birlikte verelim bizden çaldıklarını birlikte geri alalım. Zamlar geri alınsın. Servet vergisi uygulansın. Vergiler tabana değil, tavana yayılsın”

ANKARA’DA 20 GÖZALTI

TİP’in Ankara’da düzenlediği eyleme ise polis sert müdahalede bulundu. Müdahale sırasında en az 20 partilinin gözaltına alındığı kaydedilirken TİP Twitter’dan şu açıklamada bulundu:

“Ankara’da Maliye Bakanlığı önünde son zamlara ilişkin düzenlediğimiz basın açıklamasında aralarında il yöneticilerimizin de bulunduğu en az 20 yoldaşımız polis saldırısıyla gözaltına alındı.

Saray harcıyor, halk ödüyor! Halkın sırtından inin, yoldaşlarımızı derhal serbest bırakın!”

SERBEST BIRAKILDILAR

TİP, Twitter’dan gözaltına alınan partililerin serbest bırakıldığını duyurdu. TİP’in açıklamasında, “Zamlara karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından gözaltına alınan yoldaşlarımız serbest bırakıldı. Baskılarınız bizi yıldıramaz, bu adaletsiz düzeninizden ülkemizi kurtaracağız!” ifadelerine yer verdi.