TİP’in Can Atalay için başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’nün 23’üncü günü!

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 1:13 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 1:56 pm

TİP’in, Meclis’e girmeye hak kazanmasına rağmen hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmaya devam edilen Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesi için başlattığı ‘Özgürlük Yürüyüşü’nde 23’üncü güne girildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), aralarında TİP Milletvekili Can Atalay’ın da bulunduğu Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı Hatay’dan Ankara’ya yürüyüşünü 1 Ekim Pazar günü başlattı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşün 23’üncü gününde Van depreminde hayatını kaybeden yurttaşları andı.

Erkan Baş, X’ten yapmış olduğu paylaşımda şunları söyledi:

“Özgürlük Yürüyüşü’nün 23. günündeyiz. Özgürlük için, adalet için Ankara’ya adım adım yaklaşıyoruz. Bugün ayrıca 23 Ekim. 600’ün üzerinde yurttaşımızı kaybettiğimiz Van Depremi’nin 12. yılı. Marmara’dan Van’a, İzmir’den Hatay’a depremlerde yurttaşlarımızın nasıl dayanışma içinde olduğunu gördük ancak devletin kurumlarını çadır satarken suçüstü yakalıyoruz! Üstelik bunu protesto eden 87 parti üye ve yöneticimize dava açılıyor. Devlet kurumlarının hem içini boşaltıp, hem de görevlerini kötüye kullanmalarını, hırsızlık yapmalarını seyretmemizi bekliyorlarsa daha çok beklerler!”

Erkan Baş’ın “Özgürlük Yürüyüşü” 18’inci gününde: Can Atalay’ın ailesi destek verdi