Erkan Baş’ın “Özgürlük Yürüyüşü” 18’inci gününde: Can Atalay’ın ailesi destek verdi

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 2:55 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 2:58 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın başlattığı Özgürlük Yürüyüşü’ne 18’inci gününde tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ın ailesi de katılarak destek verdi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, İş insanı Osman Kavala, Yönetmen Çiğdem Mater, Şehir Plancısı Tayfun Kahraman ve Mine Özer’in Gezi Direnişi davasındaki cezalarının Anayasa Mahkemesi tarafından onanmasının ardından Hatay’dan Ankara’ya doğru başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 18’nci gününde.

Yürüyüşün bugünkü bölümüne Can Atalay’ın ailesi, eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner, İşçi Demokrasisi Partisi üyeleri ve DİSK Sosyal-İş sendikası üyeleri destek verdi.

TİP’in sosyal medya hesabından yürüyüşünü bugünkü kısmıyla ilgili yapılan paylaşımda, “Genel Başkanımız Erkan Baş’a #ÖzgürlükYürüyüşü‘nün 18. gününde Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ın ailesi, CHP Eski Milletvekili İlhan Cihaner ve İşçi Demokrasisi Partisi’nden dostlarımız da eşlik ediyor. Kendilerine gösterdikleri destek ve dayanışmadan ötürü teşekkür ederiz!” ifadelerine yer verildi.

FİLİSTİN MESAJI

Erkan Baş da kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidarın Filistin ile yapılan bütün anlaşmaları iptal etmesi gerektiğini ve halkın AKP’yi bu konuda zorlaması gerektiğini ifade etti.

Baş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün üniversite öğrencisi arkadaşlarımız, DİSK Sosyal-İş Sendikası’ndan işçi kardeşlerimiz aramızda. Gençlerin, emekçilerin özgürlükleri için yürüyoruz ancak yanı başımızdaki katliamı, etnik temizliği görmezden gelmemiz mümkün değil. Türkiye derhal İsrail’le tüm ticari, siyasi ve askeri anlaşmalarını sonlandırmalı, bu ikiyüzlülüğe bir son vermelidir. Bu ikiyüzlülük bütün dünyada son bulmalı ki masum Filistin halkının, çocukların kanı daha fazla akmasın!”

Erkan Baş: Yürüyüşümüz Filistin ve İsrail’in barış isteyen halklarının ortak yürüyüşüdür