TİP, kadın voleybolculara yönelik çirkin saldırıyı kınayacak

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 2:44 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 3:23 pm

TİP, geçtiğimiz hafta İmamoğlu Bld. – Malatya Nicer Hotel maçında kadın sporculara yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınamak için Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde saat 19.30’da bir araya gelecek. Partinin il örgütü, burada basın açıklaması yapacak.

Süper Lig karşılaşmasında Hakem Halil Umut Meler’e yönelik MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yanındaki iki kişi tarafından yapılan saldırının şoku atlatılmamışken, geçtiğimiz hafta kadın voleybolculara da bir saldırı düzenlenmişti.

KFC Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Ligi ekiplerinden Nicer Hotel Voleybol takımı oyuncuları, 10 Aralık’ta Adana’da İmamoğlu Belediye ile oynadıkları maçın ardından tribündeki grubun yabancı maddeler ile saldırısına maruz kaldı. Rezil görüntülerin ortaya çıktığı saldırıda, bir sporcu bacağından yaralandı.

TİP SALDIRIYI KINAYACAK

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, İmamoğlu Bld. – Malatya Nicer Hotel arasında oynanan voleybol karşılaşmasında, kadın sporculara yönelik saldırıyı kınamak için basın açıklaması yapacak.

Açıklama, bugün saat 19.30’da Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü yapılacak.

TİP’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“TİP İstanbul İl Örgütü, İmamoğlu Bld. – Malatya Nicer Hotel voleybol müsabakasında kadın sporcuların erkekler tarafından şiddete uğramasına karşı ‘Sporda eril şiddete son’ demek için bugün (18 Aralık Pazartesi) saat 19.30’da Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü (Caferağa Spor Salonu) önünde basın açıklaması düzenleyecektir.”

TİP, Ogün Samast’ın tahliyesini Dink’in vurulduğu yerde protesto etti: Kararı verenler bir daha katlettiler

Kaynak: TELE1