TİP, Ogün Samast’ın tahliyesini Dink’in vurulduğu yerde protesto etti: Kararı verenler bir daha katlettiler

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 3:36 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 3:37 pm

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, “Koşullu salıverme şartlarını Hrant’ın görünen katilleri için uygulayanlar onu dün bir kere daha katlettiler” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP), eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın şartlı salıverme düzenlemesiyle tahliye edilmesini, 19 Ocak 2007 tarihinde Hrant Dink’in vurulduğu noktada protesto etti.

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, “Bu ülkede Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmazken, AİHS kararları uygulanmazken herhangi bir hukuk normuna, adaletin kırıntısına tahammül kalmamışken Hrant’ın görünen katilleri için her türlü hukuki yolu uygulayanlar hasta mahpuslara, yaşlı mahpuslara koşullu salıverme şartlarını Hrant’ın görünen katilleri için uygulayanlar onu dün bir kere daha katlettiler” dedi.

“OGÜN SAMAST SADECE BİR ENSTRÜMANDIR”

Sera Kadıgil, Hrant Dink cinayetinin azmettiricilerinin yargılanmaması nedeniyle Hrant Dink cinayetinin faili meçhul bir cinayet olduğu değerlendirmesinde bulunduktan sonra Ogün Samast hakkında da “enstrüman” nitelemesinde bulundu.

Kadıgil şunları söyledi:

“Hrant’ın, Uğur Mumcu’nun ve nice aydınların katilleri asla yargılanmadı bu ülkede. Hrant Dink faili meçhul bir cinayettir. Dün salıverilen Ogün Samast bu işin sadece bir enstrümanıdır. Örgüt üyeliğinden bile yargılanmamıştır. O yüzden tahliyesi de bu kadar hızlı olmuştur. Biz de bugün 16 yıl sonra büyük bir mahcubiyetle buradayız. ‘Faşizme inat, kardeşimsin Hrant” demek için buradayız. Bu cinayetin gerçek failleri, toplumsal barışımıza göz diken bu ülkenin gerçek düşmanlarıyla hesaplaşmadan bu davayı kapatmayacağımızı ilan etmek için buradayız.”

Sera Kadıgil’den Yargıtay kararına tepki! “Anayasa yoksa devlet de yoktur”