Tim Cook , şaşırtan bir açıklamada bulundu

Yayın tarihi: 4 Ekim 2019 Cuma 12:49 pm - Güncelleme: 4 Ekim 2019 Cuma 12:49 pm

Apple’ın en yetkili ismi konumunda bulunan Tim Cook, şirketin eleştirilen fiyat politikası için beklemedik bir açıklamada bulundu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Apple kısa süre önce düzenlediği özel etkinlikte yeni iPhone modellerini tanıtmıştı. Cupertino merkezli şirket, iPhone 11 Pro ve Pro Max modelinde fiyatı sabit tutarken, iPhone 11 modelinde ise XR’a oranla 50 dolarlık bir indirime gidilmişti.

Apple’ın yetkili isimlerinden biri olan Tim Cook geçtiğimiz gün Almanya’da bir mecranın sorularını yanıtladı. Cook sıklıkla eleştirilen fiyat politikaları hakkında da ilginç açıklamalarda bulundu.

Tim Cook; “Ürünlerimizin fiyatlarını olabildiğince düşük tutmaya çalışıyoruz. Neyse ki bu sene iPhone 11’in fiyatını aşağı çekmeyi başardık.” dedi.

tim cook

Görünen o ki Cook söylediklerine ciddi ciddi inanıyor. Peki bu cümleleri kurarken Apple’ın akıllı telefonlara en çok kar payı koyan şirket olduğunu da hatırladı mı sormak gerekiyor.

Açık konuşmak gerekirse Apple’ın Türkiye fiyatları ucuz falan değil. Hele ki “olabildiğince düşük” hiç değil. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Cook’un açıklamaları pek de gerçekçi olmamış.

iPhone 11 Pro vs iPhone X kamera karşılaştırması