TikTok, Effect Creator Rewards programında değişiklikler yapıyor

Yayın tarihi: 15 Ekim 2023 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 12:01 pm

Effect Creator Rewards programı ilk olarak Mayıs ayında, efekt ve filtre yaratıcılarına ödenecek yaklaşık 6 milyon dolarlık bir bütçeyle duyurulmuştu. Program kapsamında içerik oluşturucuların filtrelerini en az 500.000 videoda kullanmaları gerekiyordu.

Bu eşik artık düşürüldü ve artık içerik oluşturucuların platformda yalnızca beş filtre yayınlaması ve bunlardan en az üçünün 1000 videoda kullanılması gerekiyor. Böylece daha ufak çapta içerik oluşturucular da ödeme alabilecek.

 

Effect Creator Reward

Program coğrafi olarak da genişleyecek. Brezilya, Avustralya, Kanada, Finlandiya, Endonezya, İrlanda, Japonya, Kore, Malezya, Hollanda, Filipinler, Polonya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Vietnam’daki içerik üreticiler artık bu kampanyaya katılabilir. Bu, daha fazla kapsayıcılığa doğru atılmış bir adım olsa da, programın ne zaman dünya çapında açılabileceğine dair bir gösterge yok.

İlginizi çekebilir: Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

TikTok, ödemelerde yeni bir yaklaşım benimseyeceğini duyurmaya devam etti. Yeni kurallara göre ödeme oranı artık tüm yaratıcılar için sabit ücret yerine değişken olacak. TikTok, her içerik oluşturucunun alacağı ödemenin “videonun oluşturulduğu bölge” gibi birkaç şeye bağlı olacağını söylüyor. Şu an itibariyle bunun yaratıcılar için iyi mi yoksa kötü bir şey mi olacağı belirsizliğini koruyor. Ancak platform içerik üreticilere daha fazlasını sunmaya devam edecek.

HONOR, Kantar BrandZ ilham veren inovasyon yıldızı ödülünü kazandı