THY’de flaş karar! Operasyon dışındaki tüm çalışanlara zorunlu izin kullandıracak

Yayın tarihi: 19 Kasım 2019 Salı 4:24 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2019 Salı 4:25 pm

1 Ekim itibariyle tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyan Türk Hava Yolları’nın, yılbaşı haftasında operasyon dışındaki tüm çalışanları bir hafta zorunlu izne çıkaracağı iddia edildi.

Türk Hava Yolları, yılbaşı haftasında operasyon dışındaki tüm çalışanlara zorunlu izin kullandıracak. Airporthaber’e gelen bilgilere göre, Türk Hava Yolları, 1 Ocak Çarşamba günü yeni yılın ilk resmi tatilini bütün haftayı dahil edecek şekilde uzatacak. Operasyon dışındaki tüm çalışanlar, haftanın 5 günü izinli sayılacak. Haftasonu tatilleri ile birlikte tatil süresi 9 güne çıkacak. İş gününe denk gelen 5 gün ise çalışanların yıllık izinlerinden düşülecek.

THY”den zorunlu izin kararına tasarruf tedbiri değerlendirmesi

THY’nin bu konuda birimler içerisinde çalışma yürüttüğü, zorunlu izin kullanmak zorunda kalacak çalışanların karara tepkili oldukları öğrenildi. Tasarruf tedbirleri kapsamında Ekim ayından itibaren bir dizi kararı uygulamaya koyan THY’nin, zorunlu izin kararının da yine tasarruf tedbirleri içerisinde değerlendirildiği ileri sürüldü.

THY, bazı resmi tatil haftalarında da haftanın kalan iş günlerini birleştirerek benzer şekilde personeli izne çıkartıyordu. Ancak sadece bir iş günü tatil olan haftanın bütünüyle izinle kapatılmasına çalışanların nasıl tepki vereceği ise şimdiden merak konusu oldu.

 

Fransa’ya ‘uçaklarınızı vururuz’ tehdidi