Fransa’ya ‘uçaklarınızı vururuz’ tehdidi
19 Kasım 2019 Salı

Afrika ülkelerinden Burkina Faso’nun Genelkurmay Başkanlığı, Fransa’ya, hükumete bilgi verilmeden yaptığı uçuşların düşman saldırısı olarak nitelendirileceği ve uçakların vurulacağı uyarısında bulundu.
Genelkurmay Başkanı Moise Miningou, yaptığı açıklamada, Fransa’nın Burkina Faso hava sahasında izinsiz uçuşlar gerçekleştirdiğini belirterek hava sahasında izinsiz uçtukları tespit edilen insansız hava araçları ya da uçakların “düşman muamelesi göreceğini” ve vurulacağını vurguladı.
Güvenlik birimlerine gerekli talimatların verildiğini aktaran Miningou, Fransız Büyükelçiliğine de konuyla ilgili bilgilendirme yazısı gönderildiğini kaydetti.
Genelkurmay Başkanı Miningou’nun bu açıklamasının, Fransa’nın ülkedeki terör gruplarına bilgi servis ettiği yönündeki iddiaların ardından gelmesi dikkati çekti.
Burkina Faso, 2015’ten bu yana terör gruplarının tehdidi altında. Son 4 yılda terör saldırıları nedeniyle 600’den fazla kişi hayatını kaybetti.
Geçen hafta bir maden şirketine yönelik saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmiş, ülkede 3 günlük yas ilan edilerek “terörizme karşı genel seferberlik” çağrısı yapılmıştı.
Benzer Haberler
130 kişinin öldüğü saldırıların failinin cezası belli oldu
30/06/2022 0:31
Bartuğ Elmaz 5. lige gidiyor
25/06/2022 10:51
KKTC’den Kıbrıs Rum kesiminin silahlanmasına tepki
22/06/2022 21:52
Eşini canlı yayında silahla tehdit eden erkek ‘blöf yaptım’ dedi
22/06/2022 17:42
Seçmenler Macron’a ders verdi! Çoğunluğu kaybetti
20/06/2022 9:38
Fransa’da seçimden ilk sonuçlar! Macron ve sol ittifak kafa kafaya
13/06/2022 8:08