THY’de Hatay çıkışlı tahliye uçuşlarında da rezervasyon uygulaması başladı

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 11:11 am - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 11:11 am

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün bugün itibariyle yapılacak Hatay çıkışlı tahliye uçuşlarında da rezervasyon uygulamasının başladığını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, pistin 45 ayrı noktasında yarıklar oluşmasıyla kullanılmaz hale gelen Hatay Havalimanı’nda tahribatın giderilmesinin ardından uçakların iniş ve kalkışına izin verilmeye başlandı.

Bu gelişmenin ardından THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından “Hatay Havalimanı’ndan uçuşlarımız tekrar başlamıştır” diyerek şu açıklamayı yaptı:

Hatay Havalimanı’ndan uçuşlarımız tekrar başlamıştır. Bugünden (13 Şubat’tan) itibaren yapılacak Hatay çıkışlı tahliye uçuşlarında da rezervasyon uygulaması olacaktır.

13-19 Şubat arasında yapılacak uçuşlarımız için güncel mobil uygulamamız veya web sitemiz üzerinden ücretsiz rezervasyon işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanlarına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekmektedir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir.
İşlemlerinizde bir hata ile karşılaşmamak için mobil uygulamanızın 12 Şubat 2023 tarihinden sonra güncellenmiş olduğundan emin olmanızı rica ederiz.”

PEGASUS: BİLETLER ÜCRETSİZ AMA ÖNCEDEN BİLETLEME YAPILMALI

Pegasus’tan yapılan yazılı açıklamada da Hatay Havalimanı’ndan uçuşların dün itibariyle başladığı belirtilerek, “Misafirlerimiz, güncel tahliye seferlerimizin duyurularını internet sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda bulabilirler. Misafirlerimizin Hatay’dan yapılacak tahliye uçuşlarına önceden biletleme yapması gerekmektedir. Ücretsiz uçuşlara biletlemeler, internet sitemizden ya da mobil uygulamamızdan yapılabilir” denildi.

THY kafaları karıştırdı! Biletler ya tükendi ya da ücretli