TFF’den Eryaman Stadyumu kararı

Yayın tarihi: 14 Şubat 2024 Çarşamba 4:51 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba 4:51 pm

TFF, MKE Ankaragücü’nün maçlarını Eryaman Stadyumu’nda oynamaya devam edeceğini açıkladı. Gençlerbirliği’nin ise başka bir statta iç saha müsabakalarına çıkacağı bildirildi.

Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü ve Trendyol 1. Lig takımı Gençlerbirliği’nin ortak kullandığı Eryaman Stadyumu, zemininde yaşanan bozukluklar sebebiyle gündem olmuştu. Süper Lig’in 26. haftasında MKE Ankaragücü’nün, 18 Şubat Pazar günü Galatasaray’ı ağırlayacağı mücadelenin nerede yapılacağı konusunda yaşanan belirsizlik de sona erdi. TFF, Ankragücü’nün müsabakalarını Eryaman Stadyumu’nda oynamaya devam edeceğini duyurdu.

TFF tarafından yapılan açıklamada, “Ankaragücü ve Gençlerbirliği birlikte kullandığı için yoğun maç trafiğinden zeminin etkilenmemesi ve bakımının sağlıklı yapılması için Gençlerbirliği’nin başka bir statta maçlarını oynaması TFF tarafından kulübe bildirildi. Süper Lig’de yer aldığı için Ankaragücü maçlarını zemin bakımından sorumlu kulüp olarak Eryaman Stadyumu’nda oynamaya devam edecek. TFF denetimleri ve yaptırımları artarak devam edecek.

3 KULÜBE UYARI VERİLDİ

Ayrıca TFF tarafından Ankaragücü, Kayserispor ve Rizespor’a stadyum zeminlerinin bakımlarının hızlandırılması aksi halde müsabaka oynanmasına kapatılacağı bildirildi. Ev sahibi kulüplerin sorumluluğunda olan stadyum zeminleriyle ilgili TFF denetim ve yaptırımlarını arttırarak devam edecek” denildi.

Ankaragücü Başkanı’ndan Galatasaray’a ‘zemin’ yanıtı

Ankaragücü’nden TFF’ye ‘VAR kayıtlarını açıklayın’ başvurusu

Kaynak: TELE1