‘Test kriterlerinde gizli ajanda!’

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 4:38 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 Cumartesi 5:12 pm

İstanbul Üniversitesi Öğretim üyesi Raşit Tükel, düzenli Kovid-19 testi yaptıran ayrı bir zümrenin oluştuğunu iddia ederek, “Testleri pozitif çıktığında kendilerini ifşa ediyorlar. Temaslılara, risk gruplarına test yok oysa ki. Test yapılma kriterlerinde gizli ajanda!” eleştirisini yaptı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim üyesi Raşit Tükel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla düzenli Kovid-19 testi yaptıran ayrı bir zümrenin oluştuğunu yazdı.

“Testleri pozitif çıktığında kendilerini ifşa ediyorlar” diyen Tükel, “Temaslılara, risk gruplarına test yok oysa ki. Test yapılma kriterlerinde gizli ajanda!” ifadelerini kullandı.

Tükel’in paylaşımının altına sağlık çalışanı olduğunu söyleyen bir kişi ise, “Siz vatandaş olarak yaptırabilir miyim diye soruyorsunuz. Ben bir sağlık çalışanı olarak yaptıramıyorum ki sıra size gelsin” yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, düzenli Kovid-19 testi yaptığını belirterek, koronavirüse yakalandığını açıklamıştı. Bunun üzerine vatndaşlar, Bakan Koca’ya, “Düzenli Covid-19 testi için koşullar nelerdir?” diye sormuştu.

‘Düzenli test’ yaptıran TUSAŞ Genel Müdürü Kovid-19’a yakalandı; vatandaş Bakan Koca’ya sordu