Telegram ücretli abonelik sisteminin bu ay kullanıma sunacak

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 10:30 am - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 3:53 pm

Telegram, son dönemde kullanıcı sayısını hızla arttırarak en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri hale geldi. Yakaladığı bu başarıyı finansal bir kazanca dönüştürmenin yollarını arayan şirket, bugüne kadar tamamen ücretsiz olan platformda ücretli bir abonelik sistemi de başlatma kararı aldı.

Bir süredir gündemde olan bu ücretli abonelik sisteminin bu ay içinde kullanıma sunulacağı konuşuluyordu. Ancak henüz şirketten bu konuda resmi bir açıklama gelmemişti. Beklenen açıklama dün geldi. Şirketin kurucusu olan Pavel Durov, ücretli abonelik sisteminin bu ay içinde kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Durov, bu ücretli abonelikte bugün kullanılan ücretsiz versiyonun tüm özelliklerinin yanı sıra sadece ücretli abonelere sunulacak yeni özelliklerin olacağını söyledi. Ayrıca Telegram için ücret ödemek istemeyen kullanıcıların, mevcut özellikleri herhangi bir ücret ödemeden kullanmaya devam edebileceklerini de altını çizdi.

Telegram  ücretli abonelik

 

Hatta Durov’a göre uygulamayı ücretsiz kullanmaya devam edecek kişilerin bir kaybı olmayacağı gibi Premium üyeler sayesinde bazı kazançları da olacak. Mesela ücretli aboneliği olan bir kullanıcı tarafından gönderilen büyük dosyaları ve medyaları diğer tüm kullanıcılar da görüntüleyebilecek.

Durov, bu sisteme geçmelerinin sebebinin kullanıcılardan gelen talep olduğunu sürüyor. Kullanıcıların daha gelişmiş bant genişliği ve depolama alanı istediklerini söylüyor. Bunları sunabilmeleri için de böyle bir premium servise ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Aksi takdirde bu hizmeti ücretsiz olarak sunmalarının da imkansız hale geleceğine dikkat çekiyor.

Durov, bu premium hizmetlere erişmek isteyen kullanıcıların ne kadar ödemeleri gerekeceği ya da tam olarak nasıl yenilikler sunacağı hakkında çok fazla detay vermedi. Ancak daha önce gelen sızıntılara göre, ücretli aboneler daha yüksek indirme hızı, daha yüksek boyutlu dosyalar gönderme imkanı ve özel stickerlar gibi bazı özelliklere erişim sağlayacak. Ayrıca abonelik ücretinin aylık 4.99 dolar olacağı iddialı edildi fakat bu iddia şimdilik şirket tarafından doğrulanmadı.

God of War Ragnarok çıkış tarihi belli oldu