Telegram premium kullanıcıları muhatap bulamıyorlar

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 26 Haziran 2022 Pazar 6:53 pm

Sürpriz bir kararla birçok sosyal medya uygulamasının yaptığı gibi paralı bir seçeneği aktif hale getiren Telegram, bu yaptığından çok pişman olabilir.

Telegram için dünyanın en çok kullanılan internet tabanlı anlık haberleşme uygulaması diyemeyiz. Hatta bazı kullanıcılar için Signal bile Telegram’dan daha önce gelebilmekte. Ancak yine de rakiplerine oranla çok daha özgür bir içeriğe imza atan Telegram, çok kısa bir süre önce Telegram Premium’un geleceğini resmen duyurmuştu.

 

Ücretli abone sayısını arttırabilmek için uygulamaya birçok Premium özellik dahil eden Telegram’ın en çok güvendiği yeniliklerinden biri olan sesli mesajı yazıya çevirme özelliğinin Google alt yapısını kullandığının anlaşılması, Telegram Premium kullanıcılarında şaşkınlık yarattı.

 

Telegram,

Peki sesli mesajın yazıya çevrilmesi için Google servislerinin kullanılmasının ne gibi bir zararı var? Bildiğiniz üzere Google birçok farklı platform üzerinden kullanıcılarını dinlemekte ve buna göre de kullanıcılara anlık reklam önerisi sunmakta. Örneğin daha önce hiç pizza ile alakalı bir arama yapmamanıza rağmen, iki dakika önce evde ya da telefonda pizzadan bahsettikten sonra, karşınıza bir anda pizza reklamlarının çıkmaya başlamasının tesadüf olduğunu düşünmüyorsunuz değil mi?

 

İşte Telegram Premium kullanıcılarının sesli mesajlarının Google denetiminden geçmesi, bu videoların dinlenebileceği ve özel bilgilerin ifşa olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği endişesi yaratıyor. Böyle bir sorun gerçekten yaşanır mı bilinmez ancak Telegram’ın Premium servisinin başarısı için en kısa sürede bu konuya ilişkin bir açıklama yapması artık kaçınılmaz bir hal aldı.

50 milyon telefon Samsung’un elinde kaldı