TELE1 gündeme getirdi vize skandalı çözüldü!

Yayın tarihi: 23 Nisan 2024 Salı 2:22 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2024 Salı 2:22 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Dünya’da ilk defa Almanya’da düzenlenecek olan Dünya Doğaçlama Olimpiyatlarına davet edilen Türk oyunculara Almanya Konsolosluğu vize randevusu vermemişti. TELE1’in gündeme getirdiği skandal sonrasında konsolosluk harekete geçti ve müsabakalar öncesinde oyunculara vize verdi.

Almanya’nın bir süredir Türklerin Schengen vize başvurularını reddetme oranının yükselmesi dikkat çekerken, bu defa Almanya’da Türkiye’yi temsil edecek 2 oyuncu için randevu skandalı yaşanmıştı.

Vize skandalı! Almanya davet ettiği tiyatroculara vize vermedi

Almanya’nın Münih kentinde doğaçlama tiyatro alanında ilk defa gerçekleştirilecek yarışmaya katılacak olan Türkiye’nin olimpiyat temsilcisi İstanbulimpro 24-28 Nisan tarihleri arasındaki grup maçlarında İtalya ve Lichtenstein ekipleriyle karşılaşacak. Fakat müsabakalara sayılı günler kalmasına rağmen 3 Türk üyeden sadece 1’ine vize çıkmış diğer ikisine randevu verilmemişti.

BİR GÜNDE VİZE ÇIKTI

TELE1’in gündeme getirdiği skandal özellikle sosyal medyada da geniş yankı bulurken Almanya Konsolosluğu oyunculara ulaşarak bir günde vize çıkardı. TELE1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’na konuşan tiyatroculardan Zeynep Özyurt dün sabah konsolosluktan arandıklarını, hemen sonrasında belgelerini verdiklerini ve akşam mesai bitimine kadar vizelerini aldıklarını söyledi. Sözlerine devam eden Özyurt ilk maçlarının İtalya ve Lichtenstein ile oynayacaklarını ve tüm Türk halkında destek beklediklerini ifade etti.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ