Tarkan Akbelen’deki ağaç katliamına isyan etti! “Doğanın hakları var”

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 6:35 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 6:37 pm

Limak ve İÇTAŞ’ın talan etmek istediği Akbelen Ormanı’nda sabahın ilk saatlerinde ağaç kesim işlemleri başladı. Akbelen’de yaşananlara halktan büyük tepki yağarken bir tepki de Megastar Tarkan Tevetoğlu’ndan geldi. tarkan Twitter paylaşımında, “Doğanın hakları var! Akbelen ormanlarını rahat bırakın! Bu katliama direnen bölgedeki herkesin yanındayım” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin maden sahası için ağaç kesim işlemleri sabahın ilk saatlerinde başladı. Ağaçlarını korumak için bölgede olan direnişçiler jandarma engeliyle karşılaştı. Jandarma bölgede bulunan İkizköylülere ve destek için gelenlere sert müdahalede bulundu.

Akbelen’de ağaç katliamı sabahın ilk saatlerinde başladı! “Canımız yanıyor”

Akbelen talan edilmek istenirken Megastar olarak bilinen şarkıcı Tarkan Tevetoğlu, Twitter’dan paylaşımda bulundu. Akbelen’de gerçekleştirilmek istenen talana tepki gösteren Tarkan, “Doğanın hakları var! Akbelen ormanlarını rahat bırakın! Bu katliama direnen bölgedeki herkesin yanındayım” dedi.

Tarkan paylaşımına Jandarma kordonunun önünde tek başına, yanında bir köpekle üzerinde “Doğanın hakları var!” yazılı tişört giyen bir gencin fotoğrafını ve “#AkbeleneDokunma”, “#AkbeleniRahatBırak”, “#DoğanınHaklarıVar” taglerini ekledi.