Tanju Özcan’dan Devlet Bahçeli’ye tarihi çağrı!

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe 3:46 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 3:52 pm

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde MHP Lideri Devlet Bahçeli‘ye seslendi. Özcan, “Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi olarak; 28 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermemek suretiyle Türkiye’nin ilelebet Türk Yurdu kalacağını bütün dünyaya göstermenizi bekliyorum” dedi.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tarihi bir çağrıda bulundu.

MHP’nin 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği başarıyı kutlayan Özcan, tarihi sorumluluğu gereği Bahçeli’ye bazı konuları hatırlatmak istediğini belirtti. Özcan, Bahçeli’ye Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan desteğini çekme çağrısında bulundu.

Özcan, Bahçeli’ye seslendiği sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Devlet Bahçeli,

Öncelikle 14 Mayıs seçimlerinde partinizin elde ettiği başarıdan dolayı zatıâlinizi ve partinizi kutlarım. Ancak tarihi sorumluluğum gereği birkaç hususu sizlere haddimi aşmadan hatırlatmak isterim.

AKP hiçbir zaman gerçek anlamda Büyük Türk Milliyetçisi Atatürk’ü içselleştirememiştir.

AKP kurulduğundan bu yana hiçbir zaman Türk Milliyetçisi olmamıştır.

Bunların nihai amacı, Türkiye’yi Türk Milliyetçiliği ’ne dayalı bir devlet olarak yönetmek değil, ümmet esasına dayalı bir devlete dönüştürmektir.

Sizin de hassasiyetle üzerinde durduğunuz sığınmacılar meselesi, üniter yapıyı bozmaya dönük gizli bir istila girişimidir.

Tüm bu sebeplerle, muhalefetin de hatalarını görüp söyleyen ve bu yüzden halen siyasi bedel ödemekte olan samimi bir Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi olarak; 28 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermemek suretiyle Türkiye’nin ilelebet Türk Yurdu kalacağını bütün dünyaya göstermenizi bekler, saygılarımı sunarım.”

Bahçeli’nin basın danışmanından Sinan Oğan’a ağır sözler