Tandoğan Meydanı’nda yağmur altında 1 Mayıs kutlaması!

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2024 Çarşamba 12:07 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2024 Çarşamba 3:57 pm

Haber: Gönül Kasap

Tandoğan Meydanı’nda yurttaş yağmura rağmen 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. TELE1 muhabiri Gönül Kasap, “Burada yükselen aslında en önemli ses emeğin sermayeye kurban edilmemesi için bir mücadele verileceği” dedi.

İstanbul’daki olaylar devam ederken, tüm yurtta kutlamalar devam ediyor.

Ankara’daki 1 Mayıs kutlamalarını aktaran TELE1 muhabiri Gönül Kasap, “Yoğun yağışa rağmen insanlar burada hem kutlama yapmaya çalışıyor hem de AKP iktidarına önemli uyarılarda bulunuyor, önemli çağrılarda bulunuyor. Burada yükselen aslında en önemli ses emeğin sermayeye kurban edilmemesi için bir mücadele verileceği” dedi.

Kasap, şunları söyledi:

“1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına Ankara’da Tandoğan Meydanı ev sahipliği yapıyor. Ankara’da daha coşkulu görüntüler ekranlara yansıdı. Çok ciddi bir yağmurla karşı karşıyayız ama o yağmura rağmen burada binlerce işçi bir arada ses yükseltiyorlar. Neye ses yükseltiyorlar? İşçi sınıfı üzerinde her geçen gün arttırılan yoksulluk için burada itirazlar var. Sadece işçi kesim değil, emeklilerden, atanamayan öğretmenlerden, yıllarca okuyup emek verip ama okul sonrasında iş bulamayan öğrencilerden, ODTÜ’de her gün yeni bir kısıtlamayla ve yeni bir yasakla karşı karşıya kalan öğrencilerden burada sesler yükseldi. Aslında 1 Mayıs İşçi Bayramı adı üstünde bir bayram bir kutlama olması gerekirken burada bugün binlerce insan hak ve adalet arayışı için iktidara sesleniyorlar.

Ankara Tandoğan’da 1 Mayıs kutlamaları devam ediyor. Yoğun yağışa rağmen insanlar burada hem kutlama yapmaya çalışıyor hem de AKP iktidarına önemli uyarılarda bulunuyor, önemli çağrılarda bulunuyor. Burada yükselen aslında en önemli ses emeğin sermayeye kurban edilmemesi için bir mücadele verileceği. Burada çok fazla sendikadan işçiler var, öğrenciler var. Hepsi bir arada büyük bir mücadele örneği birlik ve beraberlik örneği gösteriyorlar.”

TELE1’in mikrofon uzattığı CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, şunları söyledi:

“Yağmur, çamur, kar, AKP faşizmi, hiçbir şey bizi durduramaz. Daha dün açıkladı TÜRK-İŞ; açlık sınırı 17 bin, yoksulluk sınırı 57 bin. Bundan dolayı bu meydandayız. Türkiye’de emekçiler, işçiler, Türkiye’nin geniş kesimleri hakkını alamıyor. Bir kesim, bir kısım, azınlık, mutlu azınlık saltanat sürüyor. O yüzden haklarımızı aramak için buradayız ve hiçbir koşulda da bundan vazgeçmeyeceğiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ