Mamak’ta akademisyen öğrenci buluşmaları

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2024 Salı 7:27 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2024 Salı 7:27 pm

Ekonomiden sanata, teknolojiden siyasete birçok alanda uzman akademisyen, girişimci, iş insanı, kurum/kuruluş temsilcilerini öğrencilerle buluşturan Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü,  “Ekonomi Zirvesi 24” etkinliği ile geleceğin ekonomistleri ile akademisyenleri buluşturdu.

Dünyadaki ekonomik gelişmelerde günceli doğru takip edebilmek, dinamik değişimleri analiz etmek ve öngörmek için, Davranışsal Ekonomi, Ekonomi Güvenliği ve Güncel Ekonomi gibi konu başlıkları ile ekonominin ele alındığı zirveye, Ankara’daki üniversitelerin İktisat ve İşletme Fakülteleri’nden 30 ‘u aşkın öğrenci katıldı. Öğrenciler,  Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Fikri Kaplan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Koray Göksal, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Aslan ile ekonomiyi tartıştı, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Konukların, profesyonel iş hayatlarındaki tecrübelerini de paylaştığı etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. Ekonomiye dair nasıl önlemler alınabilir?, Gelecekteki beklentiler nelerdir?,Tasarruf ekonomisi ve Türkiye’nin geleceği gibi sorulara öğrenciler yanıt aradı. Mamak İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü öğrenci temsilcileri aracılığıyla, farklı yaş gruplarının odaklandıkları meseleler üzerinden yola çıkarak, farklı etkinliklerle gençlere ulaşmaya devam edecek.

Kaynak: BÜLTEN