Taksim tamam Sıra Kızılay’da Gündoğdu beklemede!

Yayın tarihi: 30 Haziran 2020 Salı 10:28 am - Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 10:28 am

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Kızılay’a yapılması planlanan camiye ilişkin yazdı. Sarıkaya, özellikle cuma günleri Kızılay Metro gibi merkezi yerlerin yoğun olduğunu söyleyerek camiye ihtiyaç olduğunu savundu.

Taksim Meydanı’na inşa edilen cami tartışma konusu olmuştu. Son olarak Ankara’nın simgeleşmiş merkezlerinden Kızılay Meydanı’na cami yapılması planlanıyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, “Şimdi denilebilir ki Kocatepe orada dururken, Kızılay’da camiye ne ihtiyaç?” diye sorduğu yazısında söz konusu bölgeye cami gerekli olduğunu söyledi.

Sarıkaya’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Bunu söyleyenlerin bir Cuma namazı saati Kızılay Metro’ya veya Yüksel, Ülkealan, Büyükçarşı, Coşkunlar, Halil Bey çarşılarının içine girmesini öneririm.

Kapının önüne kadar taşan cemaatin halinin hiç de iç acıcı olmadığına tanıklık edilir.

Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi diyor ki, “Camiyi yaptıktan sonra metro içinde sağlıksız koşullarda kılınan namaza izin vermeyeceğim; ibadetini yapacak olan gider 1500 kişi kapasiteli yeni yapılmış camide yerine getirir…”

Buraya zaten cami yapılması planda yer almış; dilerim Kocatepe için hayata geçirilmeyen Vedat Dalokay’ın yaptığı projeye benzer bir camii bu inşa edilir.

Anımsanırsa Dalokay projesini Pakistan’da uygulamış, turizm açısından da önem kazanmıştı.

Ayrıca Caminin altının yıllardır Güvenpark’ı işgal eden dolmuşlar için depolama alanı yapılması planlanmış.

Dolmuşlar yine Güvenpark’tan yolcu alacakmış, ancak orada bekleme yapıp, parkın ağırlıklı bölümünü işgal etmelerine son verilecekmiş.

Bu demektir ki, uzun yıllar dolmuşlarla paylaştığı alanını Güvenpark yeniden kazanacak ve kentin ortasında gerçek hüviyetine kavuşacak.

Böylece Güvenpark’a üzerine 241 ağacın dikildiği 2 dönüm daha yeşil alan eklenecek…

Daha önemlisi Kızılay’da cemaat soğuk kış günlerinde herkesin bir yere ulaşmak için koşturduğu bir ortamda ibadet yapmak zorunda kalmayacak…

Başta da belirttiğim gibi merhum Dalokay’ın hayali dilerim bu kez gerçekleşir; bütün dünyanın örnek gösterdiği proje hayat bulur…”