Taksici kendisine ceza kesen polise hakaret etti: Haram zıkkım olsun

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 5:51 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 5:51 pm

İstanbul’da taksi denetimi sırasında kendisine ceza kesilmesine tepki gösteren bir taksi şoförü polise, “Gözünün üstünde kaş var diye ceza keseceksiniz. Haram zıkkım olsun” dedi.

İstanbul’un işlek ilçelerinden Kadıköy’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yolcu seçen ve mesafe soran taksi şoförlerine yönelik denetim yapıldı. Ekipler, şoförlerin emniyet kemeri, taksimetre açma, yolcu seçip seçmediklerine yönelik kontroller yaptı.

‘HARAM ZIKKIM OLSUN’

Emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle ceza kesilen bir taksici Serdar Morkoç, ceza kesilen kağıdı yere fırlattı, ardından da aracına binerek polis ekiplerine hakaret etti. Morkoç, “Ceza kesmek için elinizden ne geliyorsa yapıyorsunuz. Neredeyse gözünün üstünde kaş var diyerek ceza keseceksiniz. Haram zıkkım olsun. Aç gideceğiz evimize. Aç gidince içleri rahat edecek mi acaba” dedi.

Denetimler çerçevesinde 14 kişiye emniyet kemeri takmamak, 1 kişiye kırmızı ışık ihlali, 1 taksi şoförüne ise seyir halinde cep telefonu kullanmaktan olmak üzere toplam 8 bin 6 lira ceza kesildi.

Taksiciyle yolcu arasında tartışma: “Allah çarpsın vururum bak”