Süt fabrikasında banyo yapan işçi Turgut: : O süt değil, kazanları yıkadığımız detarjandı

Yayın tarihi: 6 Kasım 2020 Cuma 9:37 am - Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma 9:37 am

Konya’da Benefit Hayvancılık’a ait süt toplama tesislerinde çalışan ve süt banyosu yaptığı videosunu sosyal medya hesabında paylaşan Uğur Turgut ifadesinde, “O süt değildi, kazanları yıkadığımız detarjandı” dedi.

Benefit Süt Toplama Merkezi’nde çalışan Uğur Turgut süt banyosu yaptığı videosunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Konya’da faaliyet gösteren süt toplama merkezinde bir kişi, süt tankerinde ‘banyo yaptığı’ görüntüleri TikTok’ta paylaşması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlere el konduğunu bildirmişti.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler’in haberine göre, firma sahibi Ali Osman T. işçinin yıkandığı maddenin süt olmadığını söyleyerek, “Bu şahsın içinde bulunduğu küçük tank süt için değil. Tesisi temizlemek amacıyla kullanılan, deterjan, solüsyon ve dezenfektanları içinde karıştırdığımız tank. Onun içinde temizlik malzemelerini karıştırıp, fayansları temizleriz. Biz de şok olduk. Bunun özellikle şirketi yıpratma amacıyla yapıldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ise ifadesinde, “O süt değildi, kazanları yıkadığımız detarjandı” dediği öğrenildi.