Suriye ilk kez turu geçti, önce Hector Cuper’in tercümanı sonra muhabir ağladı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 10:59 am - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 11:03 am

Suriye milli takımını tarihinde ilk kez Asya Kupası’nda son 16 turuna yükseldi. Maç sonunda Suriye’yi çalıştıran Hector Cuper’in tercümanı ve Bein Sports muhabiri gözyaşlarını tutamadı.

Katar’ın ev sahipliği yaptığı Asya Kupası’na 2 karşılaşmayla devam edildi. Asya Futbol Konfederasyonu tarafından bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen organizasyonda, B Grubu’nun son maçları oynandı.

Lider Avustralya ile ikinci sıradaki Özbekistan arasındaki mücadele, Martin Boyle (penaltıdan) ve Azizbek Turgunbayev’in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sona erdi. Grubun diğer maçında ise Suriye, Omar Khribin’in golüyle Hindistan’ı 1-0 mağlup etti.

Son maçların ardından 7 puanlı Avustralya ile 5 puanlı Özbekistan doğrudan, 4 puanlı Suriye ise en iyi grup üçüncüleri kontenjanından son 16 turu biletini aldı. Puansız Hindistan ise son sırada kaldı.

Tarihinde ilk kez kupada son 16 turuna yükselen Suriye’nin teknik direktörü Hector Cuper, maçın ardından yayıncı kuruluş Bein Sports’a açıklamalarda bulundu. Bu sırada Cuper’in tercümanı gözyaşlarını tutamadı. Tercümanın ağlamasının ardından muhabir de duygulandı. Gözyaşlarına hakim olamayan tercüman ve muhabir birbirlerine sarıldı.

Akıl ve vicdan

Kaynak: TELE1