Süleyman Soylu: Çatlasınlar, patlasınlar

Yayın tarihi: 5 Haziran 2021 Cumartesi 2:41 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2021 Cumartesi 2:43 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Karadeniz’de toplam 540 milyar metreküp doğal gaz buluşumuz… Biz ne kadar bulursak onlar, o kadar çatlayacak. Varsın çatlasınlar, patlasınlar” dedi.

Afyonkarahisar’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu belediye binası önünde yaptığı konuşmada, ‘zaferlerin ve kahramanların şehrinde olmaktan onur duyduğunu, milletin emrine amade olduğunu’ söyledi.

“Türkiye’nin büyümesini istemeyenlere fırsat vermemek için savunma sanayisinde yerliliğin yüzde 80’e kadar geldiğini” anlatan Soylu, şöyle devam etti:

“Hedef, bütün dünyaya parmak ısırtacak savunma sanayisini oluşturana kadar durmak yok, yola devam. Karadeniz’de toplam 540 milyar metreküp doğal gaz buluşumuz… Biz ne kadar bulursak onlar, o kadar çatlayacak. Varsın çatlasınlar, patlasınlar. Tarımda, enerjide, savunma sanayisinde, insan kaynağıyla kendine ve etrafındaki coğrafyaya yeten bir Türkiye…. Millete minnettarız. Siz olmasaydınız Suriye’de insanlar katledilecekti, siz olmasaydınız Doğu Akdeniz’de Libya’da dünyada bir tek ses çıkmayacaktı, siz olmasaydınız etrafımızdaki coğrafyada ve yıllardır gönlümüze saplanan Karabağ meselesi çözülmeyecekti. Sizin 50 gramlık oy pusulanız ve demokrasi iradeniz olmasaydı, birlik ve beraberlik iradeniz olmasaydı, 21. yüzyılda bu güçlü adımları atmamış olsaydık bilmenizi istiyorum ki, Türkiye’nin başına; 60 darbesini, 71’i, 80’i nasıl getirmişlerse, 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’da muvaffak olacaklardı, bugün eli böğründe yaslı yaslı duracaktık. Afyonkarahisar’da şunu söylemek istiyorum; sadece gazete manşetlerine değil aynı zamanda Allah’a şükürler olsun 15 Temmuz’da tanklara ve uçak bombalarına direnen bir milletin evlatlarıyız.”

TIKLAYIN – Erdoğan’ın doğalgaz tarihinde sadece müjde var gaz yok

TIKLAYIN – Erdoğan’a “müjde” yanıtı: Yine verdi gazı