Şule Boyunsuz’dan AKP’li belediyelerin giderayak dağıttığı ihalelere: Savcılar soruşturmalı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2024 Cumartesi 10:53 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2024 Cumartesi 10:54 pm

Haber: Özlem Aktürk

Anayasa Hukukçusu Şule Boyunsuz, belediyelerin devredilmediği yerlerde seçimden sonra yapılan ihalelerin hukuken geçersiz olduğunu ve suç unsuru bulunduğunu söyledi. Boyunsuz, “Savcılar tarafından soruşturulmalı” dedi.

Yerel seçimlerin ardından belediyeleri kaybeden AKP, belediyelerin devredilmediği yerlerde seçimden hemen sonra büyük meblağlarda ihalelere çıktı. Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Şule Boyunsuz, seçimden sonra yapılan ihalelerin hukuki boyutunu TELE1’de Gündem Özel’de değerlendirdi.

İhalelerin hukuken geçersiz olduğunu ifade eden Boyunsuz, “Buradaki kurucu işlem seçim işlemidir. Seçim yapıldıktan sonra mazbata bile açıklayıcı işlemdir. Dolaysıyla yeni bir belediye başkanı seçildikten sonra yaptığınız, verdiğiniz hiçbir kuruş geçerli değildir. Yaptığınız ihaleler de öyle. Bunlar geri alınabilecek işlemler. İdari mahkemelerinde davalar açılacaktır bunlarla ilgili.” diye konuştu.

Manisa, Tuzla, Bilecik ve Yozgat’ta aynı yöntem! AKP giderayak kasayı boşalttı

‘SAVCILAR TARAFINDAN SORUŞTURULMALI’

Boyunsuz “Seçim işlemi yapıldıktan sonra yetkili değil artık o belediye başkanı. çünkü yenisi seçilmiş. Dolaysıyla yetki unsuru açısından sakatlık oluşturuyor idari işlemde.” ifadelerini kullandı.

“Aynı zamanda da suç unsuru var” diyen Boyunsuz şöyle devam etti:

“İdari açıdan bu işlemlerin geçersizliği bu yana bir de savcılar tarafından soruşturulmalı. Yani kimin parasını kime neye veriliyor?”

AKP’den CHP’ye geçen belediyenin geçmiş dönem listesi: Kasadaki para 642 bin, borç 125 milyon TL

Kaynak: HABER MERKEZİ