Manisa, Tuzla, Bilecik ve Yozgat’ta aynı yöntem! AKP giderayak kasayı boşalttı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 11:33 am - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 11:45 am

Haber: Özlem Aktürk

Belediyeleri kaybeden AKP iktidarı giderayak bilindik yöntemlerle kasayı boşaltmaya çalıştı.

Belediye başkanlıkları yarışında CHP, toplamda 17 milyondan fazla oy alarak yüzde 37,68’lik bir oy oranına ulaştı. CHP, 2024 yerel seçimlerinde büyükşehir belediyelerinden 14, il belediyelerinden 21, ilçe belediyelerinden 337 ve belde belediyelerinden 48 olmak üzere toplamda 420 belediye başkanlığı kazandı. ‘AKP’nin kalesi’ olarak nitelendirilen birçok belediye de CHP’ye geçti. AKP’nin kalelerinden Şanlıurfa ve Yozgat da Yeniden Refah Parti’ne geçti.

CHP’li yeni seçilen başkanların mazbatalarını henüz teslim almadıkları süreçte, AKP’li mevcut başkanlar tarafından bilindik yöntemlerle kasa boşaltılmaya çalışıldı.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI: ESKİ BAŞKAN BELEDİYENİN 75 DÖNÜMLÜK ARAZİSİNİ SATIŞA ÇIKARDI

Yerel seçimlerin ardından Tuzla’da belediye başkanı seçilen Eren Ali Bingöl, Tuzla Belediyesi’nin toplamda 75 dönümden oluşan iki parselini satışa çıkarmak için başvuruda bulunduklarını söyleyerek, “İtirazla mazbatayı uzatmaya çalışıyorlar” dedi. TELE1 ekranlarında konuşan Bingöl, Tuzla’da AKP’lilerin seçim sonuçlarına itiraz ettiğini ve bu itirazın nedeninin satış gerçekleştirmek için süreç kazanmak olduğunu söyledi. Bingöl şu ifadeleri kullandı:

“Biz yaklaşık 20 bin oy farkıyla bu seçimi kazandık. Yaklaşık 4 bin geçersiz oy var. Buna rağmen oyların tekrar sayılması için itiraz ettiler. Bunun amacı süreç kazanmak. Pazartesi günü Tuzla Belediyesi’nin toplamda 75 dönümden oluşan iki parselini iştirak şirketine satışı için başvuruda bulundular. Satış gerçekleşti. Ne yapmaya çalışılıyor? İtirazla mazbatayı uzatmaya çalışıyorlar. Sanki yeni seçilmişler gibi başkan yardımcısı atıyorlar. Özel kalem müdürü atıyorlar. İmza attırmaya çalışıyorlar. Memurlar bizi arıyor. İmza atalım diye baskı kuruyorlar, imza atmıyoruz diyorlar. Memur imza atmayınca belediye başkanı bizzat imza atıp işlemleri sürdürmek istiyor. Bize düşmek bu hakkı korumak”

MANİSA’YI KAYBEDEN MHP’Lİ BAŞKAN BELEDİYE KASASINDAN PARA AKTARMAYA ÇALIŞTI

Manisa’yı kaybeden MHP’li başkan 2 Nisan Salı günü belediye kasasından para aktarmaya çalıştı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP‘li Ferdi Zeyrek, eski başkan Cengiz Ergün tarafından sabahın erken saatlerinde belediyenin kasasının boşaltılmaya çalışıldığını söyledi.

Avukatlarıyla birlikte Manisa Büyükşehir Başsavcılığında olduğunu belirten Zeyrek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltmaya çalışıyorlar. Manisa’nın geleceğinden, tüyü bitmemiş yetimin hakkından yiyenlere sesleniyorum, Şehrimizden ellerinizi çekin” dedi. Zeyrek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yola çıktığımız ilk gün size bir söz vermiştim. Sizin cebinizden çıkan her bir kuruşa sahip çıkacağım demiştim. Gerekeni yapıyorum.15 yıl boyunca belediyenin yolunu unutan Cengiz Ergün, sabah erken saatlerde belediyemize gelerek MASKİ’den 130 Milyon TL, Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ise 480 Milyon TL ödeme yapmaya çalıştı.Yangından mal kaçırır gibi girişilen bu büyük ve şaibeli operasyonun altına hiçbir belediye çalışanı imzasını atmadı. İşlerinden olma pahasına bu usulsüzlüğe dur dediler. İşte birlikte kurduğumuz Manisa İttifakı budur! Şimdiden halkımızın parasına nasıl sahip çıkıyorsak, 5 yıl boyunca da bizlere emanet edilen bu kaynağın hunharca hiç edilmesine asla müsade etmeyeceğiz.”

 

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI: İŞE GELMİYOR AMA BELEDİYEDEN 30 BİN TL MAAŞ ALIYOR

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, şehrin bir önceki dönemki “75 günlük” yönetimine tepki gösterdi.
Subaşı, “Masası yok, sandalyesi yok, işe gelmiyor ama belediyeden 30 bin TL maaş alıyor. Son 75 günde 150 kişi işe almışlar. Belediyenin aylık geliri 25 milyon TL, maaş ödemesi 30 milyon TL” diye konuştu.

ÜSKÜDAR BEŞ MİLYONA PORSELEN KUPA ALDI

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgilere göre Üsküdar Belediyesi, 15 Mart’ta ‘Baskılı porselen kupa alımı’ isminde bir ihaleye çıktı. 4 milyon 704 bin lira tutarındaki ihalenin sözleşmesi 2 Nisan’da yani CHP’li başkanın görevi devralacağı vakitten hemen önce imzalandı.

Teknik şartnamede ihalenin amacı şöyle anlatılıyor:

“Üsküdar Belediyesi başkanlık makamına gelen ziyaretçilere, belediyemiz tarafından yapılan etkinliklere ve Valide Sultan Gemisi’nde yapılan gemi turlarına katılan vatandaşlara hediye olarak verilmek üzere baskılı porselen kupa alımı işi.”

Şartnameye göre 84 bin kupa alınacak. Kupaların üstünde “İyi ki Üsküdar var” diye yazacak.

İhaleyi ‘Sembol Amblem Dekoratif Eşya Sanayii ve Ticaret AŞ’ kazandı.

Üsküdar Belediyesi ayrıca 11 Mart’ta ‘Su böreği alımı’ adlı bir ihale düzenledi. 1 milyon 920 bin lira tutarındaki ihale ‘Oviya Gıda Unlu Mamuller İnşaat Sanayii ve Ticaret LTD. ŞTİ’ şirketine gitti. İhalenin sözleşmesi 26 Mart’ta imzalandı.

AKP YOZGAT’TA MAAŞLAR İÇİN TOPLANAN 18 MİLYONU SEÇİMDEN İKİ GÜN ÖNCE BOZOKSPOR’A AKTARDI

AKP‘nin kaybettiği Yozgat’ta işçi ve memur maaşları için toplanan paraların seçimden iki gün önce Bozokspor oyuncularına aktarıldığı ortaya çıktı.

Yozgat’ın YRP’li Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Seçimden iki gün önce 18 milyon TL Yozgat Bozokspor futbolcularına ödüllendirme adı altında aktarılmış. Bunu çok yanlış buluyorum. Ahlaki bulmuyorum. İşçi memur maaşları için toplanan parayı Bozokspor futbolcularına aktarmışsınız. Bu paranın aktarılması için Meclis kararı lazım o yok. Mali işler müdürünün imzası lazım o yok. Paranın iadesini istiyoruz.” diye konuştu.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ