Soylu’dan adaylık açıklaması: Büyük davayı anlamamak demektir

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 2:20 pm - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 2:39 pm

Bakanların aday olmasıyla ilgili hukuki tartışma sürerken, İçişleri Bakanı Soylu tartışmaya girmenin “büyük davayı şahsileştirmek” olacağını söyledi.

Seçimlere 50 gün kalırken, bakanların milletvekili adayı olması gündemde. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 kabine üyesinin aday olacağını açıklarken, AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz “Bizim sistemimize, anayasal ve yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor” dedi.

TELE1’e konuşan hukukçular ise ‘kamu görevlisi’ vurgusu yaparak bakanların 16 Mart’ta istifa etmiş olmaları gerektiği görüşünü bildirdi.

Bakanlar için artık çok geç! ‘Yasal olarak aday olmaları mümkün değil’

‘DAVAYI ANLAMAMAK DEMEKTİR’

Konuyla ilgili ‘hukuki’ tartışma sürerken bakanlar cephesinden ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Rahatsızlığı nedeniyle bir süre tedavi göreceği belirtilen Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan davamızın lideridir. Ayasofya’yı bizimle tekrar buluşturan liderimizdir. Davamız büyüktür ve bizden sonraki nesillerin omzundadır. Ne kadar kesif mücadelelerin içerisinden geçsek de bedenimiz ne kadar yorgun olsa da ben değil biz demenin zamanıdır

Büyük bir davayı şahsileştirmek, milletvekili olmak ya da olmamak, nereden olmak ya da olmamak tartışmasının içerisine girmek, yüzyılın seçiminde hele de asrın felaketinde, davaya sahip olmamak, onu anlamamak demektir…

Biz, davamızın neferleriyiz. Geleceğin Güçlü Türkiyesi, davamızın omuzlarında yükselecektir.”

İmamoğlu-Yavaş formülünü ‘hukuksuz’ bulan AKP’ye göre aday bakanların istifasına gerek yok!

HDP üzerinden Millet İttifakı’nı hedef aldı, ‘HÜDAPAR tamamen yerli ve milli’ dedi