İmamoğlu-Yavaş formülünü ‘hukuksuz’ bulan AKP’ye göre aday bakanların istifasına gerek yok!

Yayın tarihi: 24 Mart 2023 Cuma 1:02 am - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 1:14 am

Millet İttifakı’nın İmamoğlu-Yavaş formülünü ‘hukuksuz’ bulan AKP’de vekil adayı olacak bakanların istifa edip etmeyeceği merak konusuydu. AKP’li Ali İhsan Yavuz “Yasal sisteme göre istifa etmeleri gerekmiyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz, onları büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik” açıklaması sonrası aday olacak bakanların istifa edip etmeyeceği merak ediliyordu. Konuyla ilgili AKP’den ilk açıklama geldi.

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz soru üzerine bakanların istifa etmesine gerek olmadığını söyledi. Yavuz “Bakanlarımız Genel Merkezimize hemen hemen gelir. Sadece adaylık için değil bu durum. Bakanlarımızın milletvekilliği olup olmamasında partimizin bir bakış açısı var. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bakanlarımızın olduğu listeler oluşacak gibi duruyor. Bizim sistemimize, anayasal ve yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor. Hiçbir bakanın istifasına gerek olmadan arzu ederlerse aday olabilirler. Hangi ile aday olacak gibi konular Sayın Cumhurbaşkanımızın bileceği konulardır” ifadelerini kullandı.

‘İMAMOĞLU-YAVAŞ İSTİFA ETMELİ’ DEMİŞLERDİ

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu beirlemesinin ardından ortak mutabakat metninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı’ olarak atanacakları ifade edilmişti. İktidar cephesi bunun ‘hukuksuz’ olduğu yorumunda bulunurken iki ismin istifa etmesi gerektiğini savunmuştu.

HDP üzerinden Millet İttifakı’nı hedef aldı, ‘HÜDAPAR tamamen yerli ve milli’ dedi