Soylu: Saldırgan yakalanmasaydı bugün Yunanistan’a kaçırılacaktı

Yayın tarihi: 14 Kasım 2022 Pazartesi 11:36 am - Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi 11:51 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, “Saldırgan yakalanmasaydı bugün Yunanistan’a kaçırılacaktı” diye konuştu.

Taksim’in en işlek noktalarından olan İstiklal Caddesi’nde bombalı terör saldırısı meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı. Yapılan son açıklamada 39 yaralının taburcu edildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının gerçekleştiği bölgeye gelerek açıklamalarda bulundu. Soylu, Suriye uyruklu saldırgan Ahlam Albashir’in yakalanmaması durumunda bugün Yunanistan’a kaçırılacağını söyledi.

“ABD İLE MÜTTEFİKLİK SORGULANMALI”

ABD Büyükelçiliği’nin taziye mesajını kabul etmediklerini ve ABD ile müttefikliğin sorgulanması gerektiğini söyleyen Soylu, “Operasyonlar devam ediyor, elbette ki teröristler yakalandı, yakalanmasaydı bugün Yunanistan’a kaçıracaklardı. PKK’ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa fail odur. Bu milletin en büyük isteği piyonların kafasını kırmaktır. Biz mesajı aldık ve çok güçlü bir karşılık vereceğiz. ABD Büyükelçiliğinin taziyesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Taksim’deki saldırıda paketi bırakıp kaçan terörist böyle yakalandı