Taksim’deki saldırıda paketi bırakıp kaçan terörist böyle yakalandı

Yayın tarihi: 14 Kasım 2022 Pazartesi 9:13 am - Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi 12:09 pm

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama sonrası şüpheli kadının kaçış anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kamerada kaçtığı görülen şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin gözaltına alındığı anlara ait görüntüler de paylaşıldı. Öte yandan saldırının faili olan kadının Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu da açıklandı.

İstiklal Caddesi’nde saat 16.20 patlama meydana geldi. Bombanın neden olduğu belirtilen patlamada 6 kişi öldü. Bombayı kadın teröristin bıraktığı belirlendi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 16.13’te bir kadın caddedeki banka çanta bırakıyor. Şüpheli kadın, çantayı koyduktan sonra uzaklaşıyor.

Taksim’deki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin kimlikleri açıklandı

HIZLA UZAKLAŞIRKEN GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Çanta bir süre bankta sahipsiz kalıyor. Bir kaç dakika sonra ise patlama oluyor. Patlamanın şüphelisi kadının caddede hızlı uzaklaşırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

“GÖZALTINA ALINDI”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulundu. Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirtti.

Eylemin gerçekleştiği andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile tüm birimlerin, kaynaklandığı yer, talimatın alındığı yer ve eylemi gerçekleştirenlerle ilgili çalışma yaptığını aktaran Soylu, şöyle devam etti:

“ÖNCE KOBANİ SONRA AFRİN”

“İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Ve yine elbette ki bu olay hiç olmasaydı, hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı.”

YAKALANDIĞI AN PAYLAŞLDI

Taksim’deki saldırıyı yapan şüphelinin yakalandığı anlara ait görüntüler emniyet güçleri tarafından paylaşıldı

SORGUSUNDA İTİRAF ETTİ

Taksim’deki saldırının faili terörist Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu ortaya çıktı. Suriye uyruklu Ahlam Albashır’ın yapılan sorgusunda, PKK terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden Türkiye’ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

Teröristin, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak dün saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan ettiği kaydedildi. Olayla ilgili başlatılan çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği ifade edildi.

PATLAYICI TÜRÜ BELLİ OLDU

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarındaki incelemede, Beyoğlu’ndaki saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğunun tespit edildiği açıklandı.

 

Taksim’e bombayı bırakan kişi gözaltına alındı