Sosyal medyada #Hükümetİstifa sesleri

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 8:52 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 8:52 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  kur ve faiz açıklaması sonrasında yükselişe geçen Dolar/TL kurunun  13.46 lirayı Euro/TL’nin ise 15’i geçmesi üzerine Twitter’da #Hükümetİstifa sesleri kısa sürede tt olarak 1. sıraya yükseldi.

Türkiye’de faizlerin dünyanın aksine düşürmesi ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından dolar/TL sert dalgalanmalarla birlikte 13.46’ye yükseldi. Doların 13,46 seviyesine çıkmasının ardından Twitter’da #Hükümetİstifa etiketi gündemin ilk sırasına yerleştikten sonra konuyla ilgili yaklaşık 200 bin tweet atıldı.

Ekonomideki gidişatın hızla kötüye gitmesine karşı yurttaşlar yurdun çeşitli yerlerinde protesto yürüyüşleri düzenledikleri gibi, sosyal medya hesaplarından da karşı çıktılar. Vatandaşlar çeşitli mecralardan tepkilerini ‘istifa’ ve ‘erken seçim’ çağrıları ile yükselmeyi sürdürüyor.

Twitter’da, Türkiye gündemini oluşturan 20 başlıktan 12 tanesi, doğrudan ekonomiyle ilgilendirdiği görüldü. Dolar kurundaki tarihi yükselişin ardından Twitter’da ilk sıraya yükselen gündem ise #Hükümetİstifa çağrısı oldu. Bu çağrıyı #devalüasyon, #Dolar12TLve #batıyoruz etiketleri izledi.

Dolar numaratöre bağladı: 13.46, Euro 15.13