Sosyal medya fenomeni Ece Ronay’a adli kontrol talebi

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 5:59 pm

Eski eşi Mehmet B.’nin ‘iş yerlerini kurşunlamaya azmettirme’den mahkemeye sevk edilen fenomen Ece Ronay’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi. Ronay hakkında örgüt soruşturması başlatıldığı öğrenildi.

Eski eşi Mehmet B.’nin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay T. ve beraberindeki 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adliyesine sevk edildi.

ECE RONAY’A ÖRGÜT SORUŞTURMASI

“Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, Yönetmek veya Üye Olmak”, “Tehdit”, “Kasten Yaralama”, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet”, “Mala Zarar Verme”, “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması” suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Ronay ve 4 şüpheli Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüldü. Yaşı küçük olan bir şüpheli ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosuna sek edildi.

ECE RONAY İDDİALARI REDDETTİ

İş yerlerine saldırı düzenleyen şüphelilerin ifadelerinde, kendilerini azmettiren kişinin Kaan Akkuş olduğunu itiraf ettikleri öğrenildi. İfadesi yaklaşık 1 saat süren Ece Ronay’ın ise kendisi hakkındaki bütün iddiaları reddettiği öğrenildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILMASI TALEP EDİLDİ

Ece Ronay ve 5 kişi savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Savcılıkta yaklaşık bir saat ifade veren Ronay hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edilirken 4 kişi hakkında ise tutuklama talep edildi.

3 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ

Diğer 4 şüpheliden Mehmet Sedat Atılgan, Serhat Gögmen ve Uğur Elmacı ‘silahla tehdit’ ve ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine, Berat Elmacı ise adli kontrolle serbest bırakılmak üzere hakimliğe sevk edildi.

Suça sürüklenen bir çocuğun ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosundaki işlemleri devam ediyor. (DHA)

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya ünlüsü Ece Ronay’ın adının geçtiği 3 silahlı saldırı vakası 1 hafta içinde yaşanmıştı. Ronay’ın Bağdat Caddesi’nde bulunan güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının ardından son olarak Gebze’deki salonu da 3 Aralık’ta kurşunlanmıştı. Ece Ronay’ın eski eşi Mehmet Bilir ise yaklaşık 3 hafta önce İstanbul Kurtköy’deki iş yerinin kurşunlandığını açıklamıştı. Ece Ronay ise, söz konusu iş yerinin kendisi tarafından mı kurşunlatıldığı sorusuna “Kesinlikle hayır” yanıtını vermişti. Ronay, sosyal medya hesabından da saldırının sorumluluğunu reddettiği ve Mehmet Bilir’i hedef aldığı bir dizi paylaşım da yapmıştı.

Operasyonda olayın azmettiricisi olduğu değerlendirilen Ece Ronay’ın da evine baskın düzenlenmişti. Eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda Ronay’la birlikte yaşı küçük olduğu tespit edilen 5 şüpheli daha yakalanmıştı.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda otomatik silah, tabanca, 58 adet fişek ve hassas terazi ele geçirilmişti. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için emniyete götürülmüştü.

Güzellik merkezi sahibi Ece Ronay gözaltına alındı

Gözaltına alınan Ece Ronay’ın telefonu mercek altında

Kaynak: DHA