Sony’i zor günler bekliyor

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 7 Mart 2021 Pazar 11:32 am

PlayStation 5’in kırılarak kripto para çıkarmak için kullanılması Sony’i zor durumda bıraktı. Öyle ki Sony PS5 yüzünden iflasa bile sürüklenebilir.

Bir konsolun üretim maliyeti ile satış fiyatı arasında çok ince bir çizgi vardır. Hatta çoğu zaman konsol üreticileri, satışlarını zararına gerçekleştirirler. Çünkü asıl amaç konsoldan değil, o konsol için satılacak olan oyundan para kazanmaktır. Dolayısıyla Sony’nin sattığı konsollarda oyun oynanmazsa Japon konsol devi büyük bir sıkıntıya girebilir.

Peki PS5’i alan biri oyun oynamayacaksa bu konsolla ne yapacak? Bu sorunun cevabı son derece basit. Mining!

Son dönemde bir mining furyasıdır aldı başını gidiyor. Dolayısıyla ekran kartı ve GPU tarafında büyük bir sıkıntı mevcut.

Sony PS5

Piyasada ekran kartı bulamayanlar çareyi yeni nesil konsollarda buldular. İddialara göre bir grup PS5’i mining için kırmayı başardı. Peki bu ne anlama geliyor?

Eğer bu iddia doğruysa miningçilerin yeni hedefi PS5 olacaktır. Zaten hali hazırda PS5 bulmak zor. Bir de mevcut PS5’ler miningçilerin eline düşerse Sony’i zor günler bekliyor demektir.

Çünkü konsolu mining için kullanacak olanlar oyun satın almayacaklar. Bu da PS5’te oyun satışlarının büyük orada düşmesine ve Sony’nin gelirlerinin çok önemli ölçüde düşmesine zemin hazırlayacaktır.

Görünen o ki Sony’i PS5 yüzünden zor günler bekliyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

Kadın araştırmaları sonuçlandı: TÜİK bütün verileri açıkladı