SOL Parti 2. Olağan Kongresi’nde eşitlik ve özgürlük vurgusu

Yayın tarihi: 8 Ocak 2023 Pazar 1:45 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2023 Pazar 1:45 pm

SOL Parti’nin 2. Olağan Kongresi Ankara’da gerçekleştiriliyor.

SOL Parti’nin 2. Olağan Kongresi, ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

CHP Parti Meclisi üyesi Semra Dinçer ve Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, HDP’den Emirali Türkmen, HDP PM Üyesi Filiz Yabasun, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, TKP MK üyesi Ozan Yılmaz ve TKP PM Üyesi Arif Basa, Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek, Türkiye Komünist Hareketi Ankara İl sekreteri Özgür Dedeoğlu, Türkiye Komünist Hareketi Parti Konseyi üyesi Cengiz Kırçer, Devrim Hareketi’nden Ercan Bölükbaşı ve Elif Çamaz, Emek Partisi’nden Sinancem Alikoç, Halkevleri’nden Malik Bakır, SYKP PM Üyesi Kenan Temir, SYKP Ankara İl Eşbaşkanı Ahmet Eniş, TÖP MK Üyesi Hatice Göz, TİP Ankara İl Yöneticisi Nüket Gelegen, TİP PM Üyesi Erkan Yıldız, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher, BES Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, YAPI-YOL-SEN Genel Başkanı Gültekin Narinli, TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, MMO Başkanı Yunus Yener, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Sekreteri İsmail Ateş, Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan Metin Hakverdi, Veli-Der Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Eğit – Der Genel Başkanı Tahsin Doğan, Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen’in katıldığı kongrede açılış konuşmasını SOL Parti PM Üyesi Pelin Bektaş yaptı.

Bektaş, tek adam diktasını yıkmak ve ülkeyi eşitlik özgürlük temelinde yeniden inşa edebilmek için burada olduklarını vurguladı.

Birgün’de yer alan habere göre, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ise şu ifadeleri kullandı:

“Zorba iktidara son verecek yeni ve güzel bir yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Referanduma dönüşen bir seçim sürecine hazırlanıyoruz. SOL Parti bu faşist rejime son vermeyi birincil bir ödev olarak önüne koydu. Tek bir anımız yok ki bu iktidarın üstüne yürümemiş olalım, bu sürecek.

Elbette aday önemli ama biz pazarlık içinde olmayacağız. Tüm muhalefet bilmeli ki ülkenin çıkarı kişilerin, grupların çıkarlarının önündedir.
Muhalefete böyle bir sorumluluk çağrısı yapıyoruz. Dar grupsal çıkarlar için bu ülkeye kötülük yapılmamalı. Anayasa değişiklik çalışmasına ortak olmayın, Meclis’i terk edin. Bunları gönderdikten sonra Anayasa yapacağız. Onları kirli oyunları ile baş başa bırakın. Parlamenter sisteme geri dönüşle bu ülkenin sorunlarını çözmek mümkün değildir. Çoklu kriz bununla aşılamaz. Sosyalist alternatif inşa edilmeli. SOL Parti bu iktidarı yenmek, Sol’un yıldızını yükseltmek için seçim startını veriyor.”

SOL Parti’den Hiranur Vakfı önünde eylem! “Halk çocuklarını boğan kirli düzene yeter”