SOL Parti’den Hiranur Vakfı önünde eylem! “Halk çocuklarını boğan kirli düzene yeter”

Yayın tarihi: 11 Aralık 2022 Pazar 5:05 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2022 Pazar 5:05 pm

SOL Parti Ankara İl Örgütü, adı çocuk istismarıyla anılan İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı önünde eylem yaptı. Eylemde, Hiranur vakfı binasına “Halk çocuklarını boğan kirli düzene yeter. Tarikat İktidarını Gönderelim” yazılı pankart asıldı.

Kızını 6 yaşında evlendirdiği ve uzun süre tecavüze maruz bıraktığı iddia edilen Yusuf Ziya Gümüşel’in kurduğu Hiranur Vakfı’na yönelik tepki büyüyor. Tarikatların, ülkede yarattığı tehditlere dikkat çekmek isteyen SOL Parti Ankara İl Örgütü, Keçiören’deki vakıf binası önünde eylem yaptı.

Eylemde konuşan partililer, tarikat-cemaat yurtlarına gençlerin mahkum edildiğini ve ülkenin geleceğinin tarikat cemaat karanlığına peşkeş çekildiğini dile getirdiler.

Faruk Çelik Hiranur Vakfı etkinliğine katılıp “Hocaefendi” diye seslenmiş

SOL Partililerin basın açıklaması şöyle:

GELECEĞİMİZ TARİKATLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

“Günlerdir ülkenin üzerine karabasan gibi çöken, çocuklarımızın geleceğini karartan tarikatların, cemaatlerin yuvası. Hiranur gibi tarikatlar çocuklarımızı karanlıklarına mahkum ediyor.

Tarikatlar ve cemaatlerin önü yıllardır açılarak solun önü kesildi. Tarikatlar cemaatler büyütülürken sola balyoz harekatları yapıldı. Bu tarikatlar toplumun bataklığıdır. Bu bataklık yıllardır bürokrasisiyle, hükümetiyle her dönem beslendi. Ülkenin geleceği, çocukların geleceği peşkeş çekildi. Biz bu karanlığa teslim olmayacağız

Hiranur Vakfı’da 6 yaşındaki çocuğa tecavüz skandalında yeni ayrıntılar ortaya çıktı

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKALIM

Bu ülkeyi bu halkı sahipsiz sananlar unutmasın ki bu karanlık düzeni başınıza yıkmak için onuruyla emeğiyle geçinen gençlerimiz, kadınlarımız ülkeye de halka da sahip çıkacak. Bu memlekete laiklik, adalet, sol gerek.

Bu ülkenin çocuklarını, gençlerini tarikat yurtlarına mecbur edenler unutmasın ki bu ülkenin geleceğini karanlığa mahkum ediyor. Geleceğimize sahip çıkmak için karanlık düzeninizle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Konuşmanın ardından SOL Partililer, Keçiören’deki Hiranur Vakfı binasına “Tarikat İktidarını Gönderelim” yazılı pankartlarını astı.

Bakan Yanık’a Meclis’te protesto! “Çocuk susmadı siz sustunuz”