Sinan Meydan: Vahdettin atalarına ihanet etmiştir!

Yayın tarihi: 20 Eylül 2022 Salı 10:27 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2022 Salı 10:42 pm

Tarihçi Sinan Meydan, “Vahdettin atalarına ihanet etmiştir. Osmanlı’yı savunuyorum deyip Vahdettin savunulamaz “dedi.

Tarihçi Sinan Meydan, TELE1 ekranlarında Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programına konuk oldu. Sinan Meydan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldığı Sultan Vahdettin konusunda açıklamalarda bulundu.

Sinan Meydan’dan Vahdettin’i savunanlara: ‘Mustafa Kemal ve arkadaşlarının idamını onaylamaktır’

“AKP YENİ BİR GEÇMİŞ İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Sinan Meydan, AKP’nin yeni bir gelecek inşa etme hedefinde olduğunu, bu hedefi doğrultusunda yeni bir geçmiş inşa etmeye çalıştığını söyledi. Sinan Meydan, AKP’nin hedeflediği bu geçmişte kahramanların hain, hainlerin kahraman olarak lanse edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Sinan Meydan ayrıca, başta TBMM olmak üzere birçok devlet kurumunun kayıtlarında Vahdettin’in hain olarak kayda geçtiğini hatırlattı.

Merdan Yanardağ: Atatürk ve Cumhuriyet’e savaş açmadan Vahdettin savunulamaz

“VAHDETTİN ATALARINA DA İHANET ETTİ”

Sinan Meydan, programın sonunda Vahdettin‘in atalarının başkentini işgal altındayken terk ederek atalarına da ihanet ettiğini ve Osmanlı’ya sahip çıkmak adına Vahdettin’e sahip çıkılamayacağını söyledi.

Meydan şu ifadeleri kullandı: “Vahdettin aslında atalarına da ihanet etmiştir. Atalarının başkentini işgal altındayken o başkenti işgal edenlere sığınıp kaçarak Fatih’e de ihanet etmiştir. Dolayısıyla Osmanlı’ya sahip çıkıyoruz diye Vahdettin savunulamaz.”

Atatürk’ün Vahdettin sözleri Meclis tutanaklarında! “Hain bir adamdır”