Sinan Meydan’dan Vahdettin’i savunanlara: ‘Mustafa Kemal ve arkadaşlarının idamını onaylamaktır’

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:47 am - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:54 am

Tarihçi yazar Sinan Meydan, son günlerde gündemde olan “Vahdettin” tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vahdettin’i savunanların, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının idamını onaylamak anlamına geldiğini söyleyen Meydan, “Vahdettin’e sahip çıkmak işgalciden yana, ihanete ortak olmaktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve TELE1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Vahdettin ile ilgili yaptığı yorumların ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef alındı.  Erdoğan’ın ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli de tartışmalara katıldı. Vahdettin’in hain olmadığını ileri süren Bahçeli, “Sultan Vahdettin‘in kusurları olsa da hain değildir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Merdan Yanardağ’ı hedef aldı!

“MUSTAFA KEMAL’İN İDAMINI ONAYLAMAKTIR”

Vahdettin tartışmasına tarihçi Sinan Meydan son noktayı koydu. Vahdettin’e sahip çıkanların Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının idamını onayladığını söyleyen Meydan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Vahdettin’e sahip çıkmak;

Kuvayı Milliyecilerin katli vaciptir fetvasını savunmaktır, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının idamını onaylamaktır, Halife Ordusuna paralı asker, Anzavur’a yoldaş olmaktır, işgalciden yana, ihanete ortak olmaktır, Fatih’e saygısızlık, Atatürk’e düşmanlıktır.”

Canlı yayında ‘Vahdettin’ tartışması