Sinan Ateş’in ölümünde çete parmağı mı var, neden sessizlik hakim?

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 1:03 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 5:36 pm

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş‘in Ankara’da düzenlenen suikastla öldürülmesi Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Cinayetle ilgili ‘siyasi bağlantı’ iddiaları öne sürülürken, MHP ve Ülkü Ocakları’ndan herhangi bir taziye açıklaması yapılmaması ise partililerin tepkisini çekti. Açıklamama yapılmaması soru işaretlerini arttırdı. Sinan Ateş’i kim öldürdü, siyasi bağlantı var mı, neden öldürüldü?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 günü Ankara Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtinde Cuma namazının ardından motosikletli saldırganlar tarafından uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Başından vurulan Ateş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Sinan Ateş’in cenazesi yeni yılın ilk gününde Bursa Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Ateş’in cenazesinde çok sayıda ülkücü yer aldı. Kalabalığın dikkat çektiği törende, ‘Dişe diş kana kan, intikam, intikam’ sloganlarının atıldı. Ateş’in uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesi, 2 çocuğunu da öksüz bıraktı.

ÖLDÜRÜLEN İLK GENEL BAŞKAN

1980 döneminden önce eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muharrem Şemsek silahla vurulmuştu. Silahlı saldırıya uğrayan ilk genel başkan olan Şemşek hala hayatta. Sinan Ateş, Ülkü Ocakları tarihinde genel başkanlık yapıp öldürülen ilk isim olarak tarihe geçti. Daha önce de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş, 2 Nisan’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevden ayrıldığını duyurmuştu. Ateş, “09 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım.” ifadelerini kullanmıştı.

GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Ancak Ateş’in, üniversitedeki görevi nedeniyle genel başkanlıktan ayrılmadığı, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından istifa ettirildiği iddia edildi.

Ateş, üniversitedeki faaliyetleri nedeniyle görevini bıraktığını ifade etse de Ülkücü isimlerle farklı kentlerde bir araya gelmeye devam etti.

GENEL BAŞKANLIK HAYALİ

Ateş, görevden ayrıldıktan sonra teşkilata bağlılığını sık sık dile getirdi. Bu süreçte birçok ülkücü ismi ziyaret eden Ateş’in ilerleyen yıllarda MHP’de Genel Başkan olmak istediği iddiası gündeme geldi. Ziyaretlerini de bu nedenle sürdürdüğü öne sürüldü. Ateş, son olarak İYİ Parti’ye yakın eski Ülkücü isimlerle bir araya gelmişti.

MHP’DE ÇATLAK: TEPKİ İSTİFALARI PEŞ PEŞE GELDİ

Ateş’in ölümü Türk siyasetinde yeni bir tartışmayı da alevlendirdi. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları, Ateş’in ölümüyle ilgili herhangi bir taziye mesajı yayınlamak kaçınırken, partililer bu duruma tepki gösterdi. Bazı MHP’liler, sessizlik nedeniyle e-Devlet üzerinden istifa ederek duruma tepki gösterdi.

MHP’de Sinan Ateş tepkisi! Peş peşe ayrıldılar

ATEŞ’İN EŞİNDEN ÇAĞRI

İstifa tepkilerinin üzerine Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’ten açıklama geldi. Ateş, “Eşimin şehit edilmesinden bugüne gerek sosyal medyada gerekse bazı internet sitelerinde yer alan katil arayışlarının, hedef göstermelerin kimseye bir faydası yoktur. Sosyal medya bir hüküm yeri değildir. Devletimiz, suçluları tespit edecek ve gereken cezayı verecek büyüklüktedir” ifadelerini kullandı.

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ailesinden açıklama

ÜLKÜ OCAĞI’NDAN İLK AÇIKLAMA

MHP Genel Merkezi ve Ülkü Ocağı’ndaki sessizlik sürerken, dün Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Yavuz Akgül sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, ‘lider-teşkilat-doktrin’ vurgusu yapan Akgül, ülkücü hareketin sessizliğini eleştirenlere, “Ülkücü milliyetçi hareketin lideri Devlet Bahçeli bir konu hakkında yorum yapmıyorsa bir bildiği vardır ve tarih onu daima haklı çıkarmıştır” yanıtını verdi.

Ülkü Ocağı’ndan Sinan Ateş hakkında ilk açıklama

BAHÇELİ GRUP TOPLANTISINDA DA ATEŞ’İ ANMADI

MHP konuyla ilgili sessizliğini korurken, siyaset camiası Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin TBMM’deki Grup Toplantısı’na kilitlendi. Bugün saat 10.30’da başlayan toplantıda konuşan Bahçeli, Sinan Ateş’in adını yine anmadı.

Bahçeli: Üç hilali yargılatmayacağız

ERDOĞAN’DAN AYŞE ATEŞ’E TAZİYE TELEFONU

Öte yandan gazeteci Serdar Akinan’ın aktardığına göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırı sonucunda hayatını kaybeden Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’e telefonla arayıp taziye mesajını iletti. Erdoğan’ın, Ateş’e, “Sosyal medya bir hüküm yeri değildir. Devletimiz, suçluları tespit edecek ve gereken cezayı verecek büyüklüktedir” dediği iddia edildi.

TELE1 SORUYOR!

Türkiye’de ‘yeni bir siyaset cinayeti’ iddialarının gündeme geldiği Sinan Ateş suikasti, Türkiye’de arka arkaya işlenen cinayetleri yeniden anımsamamıza neden oldu. Suikastle ilgili suskunluk sürerken, cinayete ilişkin çok sayıda soru da yanıtsız kaldı.

TELE1 kamuoyunun merak ettiği şu sorulara yanıt arıyor:

Sinan Ateş neden öldürüldü, ölümünde çete parmağı var mı?

Tehdit aldığını açıklayan Ateş’e devlet tarafından koruma verilmiş miydi? Verilmediyse neden verilmedi?

Cinayetin siyasi bağlantısının detayları neler?

HTS kayıtları incelendi mi? Kayıtlarda ortaya çıkan bulgular neler?

Sinan Ateş suikastıyla ilgili gözaltına alınan isimler kim?

Suikastla ilgili gözaltına alınan isimlerin bağlantılı olduğu kişiler neden açıklanmıyor?

MHP ve Ülkü Ocakları neden sessiz, neden taziye yayınlamadılar?

Savcılık konuyla ilgili neden açıklama yapmıyor?

Cinayetle bağlantılı isimlerden kaçı yakalandı, yurt dışına kaçan oldu mu?

Motosikletli eylem grubunun İstanbul’dan geldiği iddia ediliyor. Bu grup kim? Eylem grubuna Ankara’da kim yardım etti?

Sinan Ateş takip mi edildi, yeri kimler tarafından nasıl tespit edildi? Bu bilgiyi suikastçılara kim verdi?

HTS kayıtları incelendi mi?