Bahçeli: Üç hilali yargılatmayacağız

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 10:36 am - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 11:14 am

MHP Lideri Devlet Bahçeli, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ismini vermeden çarpıcı mesajlar verdi. Bahçeli, “Ağızlarını tetik dillerini tüfek yapan hayasızlara 2023’ü kirletmeyeceğiz üç hilali de yargılatmayacağız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“1923’ün muhtevasını anlamadan cüret edilecek gelecek imkansız değilse bile çok zordur.

İmanın ve iradenin emsalsiz imkanlarıyla aziz vatan topraklarında musibetin başı Türk milletinin kahramanlığı ile ezilmiştir. Belki çok badireden geçtik ancak milletimizin istiklal sevdası ile içimizdeki yeminli Türk düşmanlarının nefes borusunu kestik.

O çarıklı denilen kahramanlar tam bağımsızlığımızı simgeleyen iftihar burçlarıdır. Teslimiyetçiler vatanı nereden bilecekler?

Hain Ali Kemal, diyordu ki Büyük Millet Meclis’i küçük insanların eseridir.

Aynı Ali Kemal, Milli Mücadele kahramanlarına Anadolu’nun yeni celali diyecek kadar uşak düşmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti esarete karşı duran milli asaletin, bu asalete sırtını yaslayan şehitlerin zafer tacıdır. Bu taç ilelebet taşınacak varoluş cevheridir. 2023 yılı 1923’ün kuruluş ruhunu tedarik etmiş ve nihayetinde Türkiye Yüzyılı ile birleşmiştir. Bu yıl kader noktasıdır.

Geride kalan 2022, lider ülke Türkiye’nin hazırlık evresi, 2023 ise devreye girme senesidir. Lider ülke Türkiye, yükseliş kuvvet kalkınma zirveye tırmanmadır.

Dünya genelinde kavga ve kutuplar daha da sertleşmiştir. Azgınlaşan ekonomik operasyonlar, hiçbir değer tanımayan emperyalist arzular 2022’yi kundaklamıştır.

Devasa gerilimler 2022’yi gölgelemiştir. İnsanlık huzura susamıştır.

Göçmenlerin trajedileri, salgın sonrasının hasarları, ülkeler ve milletler arasındaki katılaşan cepheleşeler, dünyayı abluka altına almıştır. Buna karşılık Türkiye, her alanda ve anlamda öne çıkmıştır. Ülkemiz, bilhassa diplomaside altın bir yıl yaşamıştır.

Türkiye, ekonomisi dünya çapında büyüme kaydeden birkaç ülkeden birisi olmuştur. Kronik sorunlara neşter vurulmuştur. Emeklilik bekleyen vatandaşlarımız için adım atılmış sırayı da kanunu düzenleme adımı almıştır. EYT sorunu TBMM’de çözüme kavuşup gündemden çıkmış olacaktır.

Asgari ücretin neredeyse yüzde 100 zam yapılması, dar gelirli vatandaşlara destek, emeklilere enflasyona oran rahat artışlar 2023’ün çok güzel olacağının habercisidir.

Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz ile indirime gidilmesi, Şırnak’ta bulunan petrol de bize göre 2023’ün bereketi Allah’ın da lütfudur.

Laf değil icraat üretilmiştir. Cumhur İttifakı huzurun kardeşliğin koçbaşıdır.

Verdiğimiz sözler yerine getirilmektedir. Şeytanın bacağı kırılacak, Türkiye prangalarından bütünüyle kurtulacaktır. Milletimiz her talebi meşrudur.

Önümüzü kesmek için pusu kuranlar olacaktır bu doğaldır. Fakat hiçimse sabrımızı yanlışa yorumlamasın. Hiç kimse suskunluğumuzun asaletinden cesaret almaya kalkmasın. Kötü niyetlerini bildiğimiz takip ettiğimiz odakların bizimle aşık atması, bize ayar verme küstahlığına tevessül etmeleri, ters tepecektir.

“2023’TE ÜÇ HİLALİ YARGILATMAYACAĞIZ”

Ağızlarını tetik dillerini tüfek yapan hayasızlara 2023’ü kirletmeyeceğiz üç hilali de yargılatmayacağız.

Herkes bilsin ki eyvallahımız olmaz, bunlarla da hiç işimiz olmaz.

MHP, anlayan az anlamayana da çok gelir. Daldan dala atlayan ahlaksızlara diyorum ki defalarca açılmış asiti kaçmış gazoz gibisiniz.

Birileri istedi diye birileri iftira isnat etti diye hak bildiğimiz yoldan dönmeyiz. Belanın üzerine gitmeyiz, üzerimize gelen beladan da kaçmadık kaçmayız. Lider ülke Türkiye hedefimiz vicdanımızda taşırız. Ayağımıza basan olursa bunu da tahammül etmeyiz.

ERKEN SEÇİME YEŞİL IŞIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünde seçimi ve tercihi ile hem 13. Cumhurbaşkanı hem de 28. Dönem TBMM belirleyecektir. 2023 sandık yılıdır. İster zamanında yapılsın ister erkene yapılsın varız ve hazırız. Bu kapsamda seçim kararının alınması için 360 oyu ile Meclis kararı gerekir ya da cumhurbaşkanımızın karar alarak seçime götürmesi lazım. Bu hukukidir. Altılı Masa’yı oluşturan partilerin Haziran öncesi seçime sıcak bakıp sonra ipe uzun sürmesi dengeli değildir.

Uzaktan mı adamlar adamlıktan mı uzaklar belli değildir. Açık değildir. Muhalefet cenahının kargaşa içinde olduğu iradesizliği saklanamayacak boyutta.

Sayın Kılıçdaroğlu, adaysan açıkla. Madem belli olunca bacadan beyaz duman çıkaracaksınız yerini ve zamanı söyle bilelim.

İşsizliği yeneceğiz, yoksulluğu tıpkı terör gibi kökünü kurutacağız.

Mutlu millet, güçlü devlet Cumhur İttifakı ile tesis edilecek.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin birinci dönemi gıpta edilecek kadar başarılıdır. Bunu göremiyorlar. Yeni yönetim sistemi ile ekonomiden diplomasiye sağlıktan kültüre terörle mücadelede her alanda göğüs kabartmıştır.

“HİÇBİR BOZGUNCUYA DAHİL OLMAYACAĞIZ”

Zillet ittifakı şuursuzdur derin gaflet içerisindedir. Zillet ittifakı milletimizin beklentilerini hükümet sistemine niye gerek duyulduğunu anlamaktan uzaktır.

Hiçbir dedikoduya aldırış etmeyeceğiz. Hiç bir bozguncu ya dahil olmayacağız. Varlığımızdan çekinen davamızı haksız ve şerefsiz suçlamayanlar vardır takibimiz altındadır. Fiyatı kuruşu kuruşuna hesapladıklarımızın oyunlarına boyun eğmeyeceğiz. Sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz.

Biz halktan ve hakikatten yana duran gönül erleyiz. Bir ayak gelene iki ayak gideriz. Beğenmediğimiz hiçbir söz telkine kulak açmayız.”