Sinan Ateş suikastında bir tutuklama daha

Yayın tarihi: 27 Ocak 2023 Cuma 9:45 am - Güncelleme: 27 Ocak 2023 Cuma 11:41 am

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastıyla ilgili yürütülen soruşturması kapsamında gözaltına alınan MHP’li avukat Serdar Öktem tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan MHP’li Avukat Serdar Öktem’in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen Öktem, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

ÖKTEM’İN ARŞİVİNE TELE1 ULAŞMIŞTI

Avukat Serdar Öktem’in fotoğraf arşivine TELE1 ulaşmıştı. Öktem, daha önce aktif bir şekilde kullandığı sosyal medya hesaplarını gözaltına alınmadan kısa bir süre önce kapatmıştı. Öktem’in; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve çok sayıda MHP’li isim ile aynı karede yer aldığı görülmüştü.

Sinan Ateş soruşturması avukatlara uzandı! Gözaltındaki ismin arşivinde yok yok

TUTUKLU SAYISI 18’E YÜKSELDİ

Avukat Serdar Öktem ile gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel daha önce tutuklanmıştı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 18’e yükseldi.

Sinan Ateş suikastında yeni gelişme! 2 kişi tutuklandı

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Suikastın ardından MHP ve Ülkü Ocakları’ndan taziye mesajı yayımlanmaması, parti tabanında rahatsızlığa sebep oldu ve istifaları beraberinde getirdi.

Suikastla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında; MHP İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve 2 özel harekat polisinin de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

Soruşturma daha sonra MHP’li isimlere uzandı. Savcılık, MHP’li isimler Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem’in gözaltına alınmasına karar verdi. Demirbaş, Yüksel ve Öktem gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 18’e çıktı.