Sinan Ateş suikastında yeni gelişme! 2 kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 26 Ocak 2023 Perşembe 12:13 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2023 Perşembe 12:29 pm

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e düzenlenen suikastla ilgili başlatılan soruşturmada, haklarında gözaltı kararı verilen MHP’li isimler Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e gerçekleştirilen suikastıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dün gözaltına alınan  MHP’li isimler Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel , bugün çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

TUTUKLU SAYISI 17’YE YÜKSELDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında MHP’li Ufuk Köktürk ve 2 özel harekat polisinin de bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı. Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’in tutuklanmasının ardından soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 17’ye yükseldi.

ÖKTEM’İN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan MHP’den 25 ve 26. Dönem MHP İstanbul Milletvekili adayı olan ve hem partiden hem de Ülkü Ocakları’ndan çok sayıda isimle samimi pozları ortaya çıkan Avukat Serdar Öktem’in emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Sinan Ateş soruşturması avukatlara uzandı! Gözaltındaki ismin arşivinde yok yok

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Suikastın ardından MHP ve Ülkü Ocakları’ndan taziye mesajı yayımlanmaması, parti tabanında rahatsızlığa sebep oldu ve istifaları beraberinde getirdi.

Suikastla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında; MHP İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve 2 özel harekat polisinin de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

Soruşturma daha sonra MHP’li isimlere uzandı. Savcılık, MHP’li isimler Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem’in gözaltına alınmasına karar verdi. Demirbaş ve Yüksel gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Böylece gözaltına alınan kişi sayısı 17’ye yükselmiş oldu.

İmamoğlu Sinan Ateş’in evini ziyaret edecek