Şimdi de Netanyahu’dan Lübnan’a tehdit “Hayatının hatasını yapar”

Yayın tarihi: 22 Ekim 2023 Pazar 6:50 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2023 Pazar 6:50 pm

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan’daki Hizbullah’ın savaşa girmekle “hayatının hatasını” yapacağını söyledi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, ülkenin kuzeyindeki ordu üssüne gerçekleştirdiği ziyarette, buradaki askerlere hitap ettiği konuşmasında, “bir varoluş savaşı verdiklerini” savundu. İsrail’in “kuzeydeki tehdidi durdurmak güneyde de Hamas’ı yer yüzünden silmek için” iki savaş yürüttüğünü ifade eden Netanyahu, Hizbullah’ın henüz savaşa girip girmek istediğini bilemediklerini belirtti.

“HAYAL EDEMEYECEĞİ BİR GÜÇLE SAKAT BIRAKACAĞIZ”

Netanyahu, Hizbullah ve Lübnan’ı hedef aldığı açıklamasında, şunları kaydetti:

“Eğer Hizbullah savaşa girmek isterse 2006 Temmuz Savaşı’nı özleyecek. Hayatının hatasını yapacak. Onu hayal edemeyeceği bir güçle sakat bırakacağız. Bu Hizbullah ve Lübnan için feci olacak. Her türlü senaryoya hazırız.”

22 HİZBULLAH ÜYESİ BİRİ GAZETECİ 4 SİVİL ÖLDÜ

Abluka altındaki Gazze Şeridi çevresinde 7 Ekim’de İsrail-Filistin çatışması yeniden alevlenmişti. İsrail-Lübnan sınırı da benzer şekilde ısınmış, 8 Ekim’den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda, 22 Hizbullah üyesi ile biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetmişti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

2006’DA 33 GÜN SÜREN SAVAŞ

İsrail-Lübnan sınırı, 2006’daki 33 gün süren “Temmuz Savaşı”nın ardından ilk defa bu kadar gerginliğe sahne oluyor. ABD’nin savaş gemisini Doğu Akdeniz’e gönderdiği senaryoda İsrail’in kuzeyinde açılacak yeni bir cephenin, savaşı bölgesel bir boyuta taşımasından endişe ediliyor.

Hamas-İsrail savaşında 16.gün! İsrail’den açıklama: Saldırılar durmayacak

(AA)