Sıcaklıklar düşüyor! İstanbul’a ‘kar yağışı’ için tarih verildi…

Yayın tarihi: 7 Ocak 2024 Pazar 2:23 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2024 Pazar 2:23 pm

Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, salı gününden itibarıyla batı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor. Öte yandan, Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, salı günü itibarıyla İstanbul’da kar beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hafta tahmin raporunu yayınladı. Meteoroloji’nin raporuna göre, hava sıcaklıklarının, salı gününden itibarıyla batı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

KAR GELİYOR

İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir de, İstanbul’da salı akşamı itibarıyla kar yağışı beklendiğini duyurdu. Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“Kutup soğuğu aşağıya doğru çekilecek. Salı gününden itibaren akşam saatlerinde soğuk havayla kar yağışı Trakya’dan giriş yapacak. Sıcaklıklar ise salı 10 derecinin altına düşmeye başlayacak. İstanbul’da salı akşamı itibarıyla kar yağmasını bekliyoruz. Yağış özellikle İstanbul’un yüksek kesimlerinde ve sahil kesiminde kısa aralıklarla görülecek. Rüzgarın kuzey yönüne dönmesiyle salı günü İstanbul’da sıcaklık 3 ila 5 dereceye kadar düşecek.”

Ocak ayının ikinci yarısında da kente yeni ve güçlü bir sistemin gelmesinin yüksek olasılık dahilinde olduğunu aktaran Özdemir, “Modellere göre o dönemdeki kar yağışının daha kuvvetli olmasını bekliyoruz” dedi.

Meteoroloji’den ‘kuvvetli yağış’ uyarısı! Sel, yıldırım, hortum, fırtına

Kaynak: TELE1