‘SHP siyasete geri dönüyor’ iddiasına Murat Karayalçın’dan açıklama

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 12:49 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 12:49 pm

CHP’de ‘değişim’ tartışmaları sürerken, SHP’nin yeniden kurulacağı iddiası ortaya atıldı. Eski SHP Başkanı Murat Karayalçın’dan konuya dair açıklama geldi.

Seçimlerde istediği sonucu alamayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ‘değişim’ tartışmaları devam ederken, dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Sosyaldemokrat Halkçı Parti’nin (SHP) yeniden kurulacağı öne sürüldü.

CHP geleneğinin önemli isimlerinden, eski SHP Genel Başkanı ve eski bakanlardan Murat Karayalçın, söz konusu iddiaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabınan açıklama yapan Karayalçın, “Benim için kırmızı çizgi CHP’nin bütünlüğüdür ve bunu zora sokacak, halel getirecek hiçbir girişimi kabul etmem” dedi. Karayalçın “Son Genel Başkan olarak SHP’nin yeniden açılmasını düşünenler varsa, bunun yanında olmam ve doğru bulmam” ifadelerini kullandı.

SHP HAKKINDA

Sosyaldemokrat Halkçı Parti, 12 Eylül darbesinden sonra kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarını bünyesinde toparlamak maksadıyla kurulmuş olan siyasi partiydi. Aynı kulvarda kurulmuş olan Halkçı Parti ve Sosyal Demokrasi Partisi’nin 3 Kasım 1985 tarihinde birleşmesiyle kuruldu.

Partinin amblemi zeytin dallarıyla çevrelenmiş Altı Ok olarak benimsenmişti. Sosyaldemokrat Halkçı Parti 18 Şubat 1995’te Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşmiş, böylece hukuki varlığı sona erdirmişti.

Avukat Bilgütay Durna, Merdan Yanardağ ile görüşmesini anlattı!

Mustafa Balbay montaj kumpasını yazdı! “Destek olmazsak operasyonların arkası gelecek”

Ataol Behramoğlu Merdan Yanardağ’ın tutukluluğunu yazdı: Sedat Peker ve Hitler örneği