Senatör Menendez’den Çavuşoğlu’na F-16 cevabı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 9:17 am - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 9:17 am

Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Parti New Jersey Senatörü Bob Menendez, ‘Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışını onaylamayacağını’ söyledi.

Menendez, ‘2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nın (NDAA) nihai metninin, Türkiye için bir zafer olmadığını’ bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu, ‘yasada Türkiye’nin F-16 alımını sınırlandıran olumsuz bir unsurun bulunmamasının olumlu bir gelişme olduğunu’ söylemişti. Çavuşoğlu, ‘F-16 alımının ve modernizasyonunun artık prosedür olarak tamamlanması gerekiyor.

Bu herkesin yararına. Herhangi bir şarta bağlı olduğunda almamızın bir anlamı olmadığını daha önce söylemiştik’ demişti. Senatör Menendez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çavuşoğlu’nun açıklamasına karşılık, ‘Tekrar söylüyorum. Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak, Erdoğan bölgedeki ihlallerini durdurana kadar Türkiye için F-16’ları onaylamayacağım’ dedi.

Erdoğan Yönetimi, ABD’den 40 yeni F-16 savaş uçağı ile 80 uçak için modernizasyon kiti istediğini Biden Yönetimine bildirmişti.

Yandaş Vakıf TÜRKEN’in ‘Manhattan Gökdeleni’nden son görüntü

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat