Selçuk Özdağ’dan muhalefete: Millete açıklayamayız

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 5:41 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 5:45 pm

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, Suriye ve Irak tezkeresinin uzatılması gündemdeyken “Muhalefetin Erdoğan’ın dış politikada yürüttüğü sorunlu politik manevralarının arkasında durmasını milletimize milli reflekslerle açıklayamayız” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Suriye ve Irak tezkerelerinin uzatılması gündemdeyken dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

“Muhalefete hatırlatıyorum. Devam: Demem o ki Sn Erdoğan ülke içinde her şeyi yanlış yapıyor da bir tek dış politikada mı her şeyi doğru yapıyor? !!!” diyen Özdağ’a sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

“Çuvaldızı başkalarına batırmak işin kolayı. Hadi bakalım hiç olmazsa iğneyi de kendimize batıralım. Sn. Erdoğan’ı birçok konuda eleştiriyoruz. başta ekonomi, sağlık, eğitim, fırsat eşitliği, adalet ve demokrasi olmak üzere ülkeyi karanlığa hapsetti. Ne diyor muhalefet CB sistemi ile ülke, kendi ayağına sıktı. Sn Erdoğan ise verdiği-veremediği kararlarla bunu körükledi. Ülkenin nerdeyse tüm sorunlarının musebbibi kendisidir. Allah uzun ömür versin ama iddia edilen sağlık sorunları yüzünden ülkeyi yönetemediği dillendiriliyor.

İktidar ise her ipte oynayan cambaz gibi. Hele ki dış politikayı tam da içerde yaşadığı çöküşün üstünü kapatmak için kullanmakta çok mahir. Ve fakat muhalefetin her defasında bu tuzağa düşmesi de bir o kadar düşündürücü.

İfade etmeliyim ki Sn. Erdogan ve iktidarının içerde uyguladığı politikaların nerdeyse tamamını eleştiren muhalefetin, aynı Erdoğan’ın dış politikada yürüttüğü sorunlu politik manevralarının arkasında durmasını milletimize salt milli reflekslerle açıklayamayız. Zira milletimiz, bunun ilkeli bir duruştan öte konjonktürel bir tavır olduğunu düşünüp yakında ülkeyi yönetecek muhalefete şüpheyle yaklaşmasına sebep olacaktır. Demem o ki Sn. Erdoğan ülke içinde her şeyi yanlış yapıyor da bir tek dış politikada mı her şeyi doğru yapıyor? !!!”

NE OLMUŞTU?

Meclis’e gönderilen tezkereyi İYİ Parti destekleyeceğini, CHP ise ‘görüşüp karar vereceğini’ duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den “Pervin Buldan” açıklaması